2013. január 14.

Hófehér szívtorta zöld orchideával




Mostanában (illetve elég régóta, hisz' ez a tortám is legalább 2 hónapja készült) Anyum rászokott arra, ha vendégségbe mennek, akkor saját készítésű tortát visz. Mármint általam saját készítésűt. Így nem kell mindig (neki) új ötletet kitalálni a rokonság és/vagy barátnői részére; majd én úgyis megoldom! Na - gondoltam - akkor most itt az alkalom, és teljesen olyan lesz, mint amit Ő szeretne. Tehát ezt a tortát az én kezemmel, de Anyu ötleteivel készítettük. Azért sokban nem tér el attól, mint amilyeneket én is készítek, mert a rendelkezésre álló eszközeimet azért szeretem többször is felhasználni.
("Ide tedd ezt, aztán oda egy kis virág mehet, amoda meg a gyöngy, nem, nem oda, szedd le . . . ")

De: az orchidea-készítőm új volt akkor, és le is teszteltem. Jól lehet vele dolgozni, de a festésen még finomítani kellene (air-brush-sal fújtam rá az alapszínt is, és a mintát is).

Bözsike néni nagyon örült neki, egyik legnagyobb rajongóm lett, pedig csak azt a pár darabot látta, amit Neki, illetve gyerekeinek-unokáinak szoktunk vinni.

Egy másik orchidea is készült, amit a táska-tortámnál megnézhettek. A harmadik példány pedig jön hamarosan - szintén egy szív formájú tortán.

9 megjegyzés:

  1. Ez álomszép! Gratulálok!
    sherpa

    VálaszTörlés
  2. Olyan kifinomult és gyönyörű....! Én így is a rajongód vagyok, hogy csak a számat táthatom!!! :))) De hátha egyszer valamilyen módon meg is tudom kóstolni a csodáidat, ki tudja....:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      DE: ha csodákat akarsz enni, akkor itt találsz iszonyatosan finom, kreatív megoldású és ezerféle torta receptjét:
      http://teller-cake.blogspot.hu/
      ;-)

      Törlés
  3. Eszméletlen jó lett! Mondtam már hogy imádom az orchideákat? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Mondani még nem mondtad, de én láttam!!! :-)
      Szerintem mindet szereted, kedvencem Tőled a pipacs!)

      Törlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...