Répamuffin répakrémmel |
Dr. Oetker-ék évente többször is, főleg ünnepek tájékán megjelentetnek egy hasznos kis receptfüzetet. Ezt a Répás muffin receptet a 49. számúból vettem alapul. A receptleírás szerint a már említett márkás termékeket ajánlják, én azt használtam, ami épp itthon volt.
Muffintészta:
- 100 g búzaliszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál citromaroma
- 100 g Rama (én szigorúan: vaj)
- 2 tojás (közepes)
- 2 evőkanál tej
- 1 közepes sárgarépa (kb. 100 g lereszelve)
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává keverjük (kb. 2 percig), majd hozzáforgatjuk a reszelt sárgarépát is. A tésztát kivajazott-lisztezett formákba (vagy papírkapszliba, de a kikent formában jobban szeretem, mert úgy pirosrasült lesz a külső része is) tesszük, előmelegített sütőben, 160' C-on kb. 30 percig sütjük
Észrevétel: ez a mennyiség kevés a 12 db-os muffinsütőbe, ezért mindenképpen ennek az adagnak a másfélszeresét készítsük el!
Valamint a tetején lévő "feltét" is saját kreáció, (de az eredetileg ajánlott marcipános díszítés is finom lehet):
Észrevétel: ez a mennyiség kevés a 12 db-os muffinsütőbe, ezért mindenképpen ennek az adagnak a másfélszeresét készítsük el!
Valamint a tetején lévő "feltét" is saját kreáció, (de az eredetileg ajánlott marcipános díszítés is finom lehet):
Krém:
Maradék, itthon található anyagokból állítottam össze: tejszínt (kb. 1-1,5 dl) habbá vertem, majd hozzákevertem krémsajtot (kb. fél dobozzal, talán 100 g lehetett), egy kisebb répát lereszelve. Pici vaníliás cukorral édesítettem, és egy minimális narancsaromát is kevertem hozzá.
(Nem vagyok nagy aroma-rajongó, de talán a gombaölő-szerrel kezelt citrom- és narancshéjnál jobb)
(Nem vagyok nagy aroma-rajongó, de talán a gombaölő-szerrel kezelt citrom- és narancshéjnál jobb)
Annyira finom illata volt, hogy az épp kihűlt sütikre csak gyorsan-gyorsan rákanalaztam a krémet (ugyan már: habzsák?!) - mármint azokra a példányokra, amiket melegen nem faltunk fel.
Nagggggyon finom!!!! Még soha nem ettem répatortát/répás sütit/répás muffint, de biztos, hogy lesz még a terítékemen! Még a finnyás gyerekem is megette (persze csak utólag mondtam meg neki, hogy mi van benne!)
Nagggggyon finom!!!! Még soha nem ettem répatortát/répás sütit/répás muffint, de biztos, hogy lesz még a terítékemen! Még a finnyás gyerekem is megette (persze csak utólag mondtam meg neki, hogy mi van benne!)
(Tegnap este készült a fotó a HÓBAN!)
Én is répamuffint készülök sütni a locsolóknak, akiket a lánykáim már alig várnak. :-DD A nyuszikák már kész vannak a tetejére, hármasban csináltuk a gyerekekkel, imádtam minden percét! :) Csábító a recepted a rákanalazott habbal...nyami...:-P
VálaszTörlésJééé, vannak még olyan lánykák, akik várják a locsolókat?!? :-) (Biztos jó neveltetésben volt részük!) :-)
TörlésFincsi, és könnyű volt ez a krém, és nem utolsó sorban: gyorsan elkészül.
én is, én is!!! csinálni szeretnék ilyet!!! :) szupik a muffinok!
VálaszTörlésSzerintem ... ha jól belegondolok .... életemben talán 1x ettem ezelőtt répás tortát: NÁLAD!
TörlésSzerintem ... ha jól belegondolok .... ezért mertem nekiállni! :-) Az is fincsi volt!
jaj de kis cukik lettek ! :)
VálaszTörlésFincsi lehet! :)) Minden évben sütök répatortát valamilyen formában, mi imádjuk! Ez a krém is isteni lehet hozzá! :)
VálaszTörlés