Új muffinsütő-formák és új receptek tesztelése
Kapható az az új, gyűjthető receptes magazin, a Sütivarázs, amire bizonyára minden lelkes sütisütő felfigyelt. Az első számot vettem meg. Receptet ugyan egy másik, Kosárkák és muffinok című receptes magazinból kölcsönöztem.
(Milka) csokis kosárka
Azt ugyan nem tudom, hogy mitől kosárka, amikor muffinformába kell sütni.
Hozzávalók 12 darabhoz (nekem sok lett ez a mennyiség, kellett volna 14 db forma is, de azt papírkapszlival megoldottam)
Hozzávalók 12 darabhoz (nekem sok lett ez a mennyiség, kellett volna 14 db forma is, de azt papírkapszlival megoldottam)
- 75 g vaj
- 2 tábla (Milka)csoki
- 330 g liszt
- 1 púpozott teáskanál nátron (nem tudom mi az, én sütőport tettem bele)
- 80 g cukor
- 1 tojás
- 175 ml tej
- 2 tojásfehérje
- 120 g cukor
- 3 evőkanál kakaópor
1. Olvasszuk meg a vajat és a csokit, hűtsük le.
2. Keverjük össze a lisztet és a nátront. Keverjük a cukrot a csokiba, tegyük bele a tojást, tejet, lisztkeveréket. töltsük a formákba.
3. A kakaós habcsókhoz verjük fel a tojásfehérjét, szitáljuk bele a cukrot. Forgassuk bele az átszitált kakaóport a keményre vert fehérjébe. Töltsük csillagkinyomós habzsákba, nyomjunk belőle a muffin tetejére, süssük meg.
Sütési hő (saját): 180 'C, tűpróba (...és hogy hány perc?!)
Újra és újra saját hibáimba esek bele: megint nem olvastam végig a receptet, hanem jóhiszeműen hittem nagyobbik lányomnak, aki kiválasztotta a szerencsés megsütni-valót, mert "annyira jól néz ki az a krém a tetején"!
Nos, miután a tésztát betettem a sütőbe, elolvastam a "krém" elkészítését, és rádöbbentem, hogy az valójában nem is krém, és nem a hűtött muffinok tetejére kell tenni, hanem HABCSÓK, és SÜTNI KELL!
Nos, miután a tésztát betettem a sütőbe, elolvastam a "krém" elkészítését, és rádöbbentem, hogy az valójában nem is krém, és nem a hűtött muffinok tetejére kell tenni, hanem HABCSÓK, és SÜTNI KELL!
Jól van na', tényleg nem tűnik habcsóknak a képen!
Gyorsan felvertem a fehérjét, gyorsan bekakaóztam, gyorsan (emiatt nem túl szépen) rányomtam a félig megsült muffinok tetejére. Lehetséges, hogy ez volt az oka annak, hogy a tésztája nekem kissé tömör lett.
Azért megettük! A habcsók pedig tökéletes lett rajta.
Tapasztalat:
1. Mindig sütés előtt olvasd el a receptet!
2. Ha nincs még újabb 6 db-os sütőformád, vegyél rögtön két készletet, mert a 6 db csak fele adaghoz elég.
Gyorsan felvertem a fehérjét, gyorsan bekakaóztam, gyorsan (emiatt nem túl szépen) rányomtam a félig megsült muffinok tetejére. Lehetséges, hogy ez volt az oka annak, hogy a tésztája nekem kissé tömör lett.
Azért megettük! A habcsók pedig tökéletes lett rajta.
Tapasztalat:
1. Mindig sütés előtt olvasd el a receptet!
2. Ha nincs még újabb 6 db-os sütőformád, vegyél rögtön két készletet, mert a 6 db csak fele adaghoz elég.
Ezek a muffinok mennyeiek lettek! Hmmmm de beleharapnék :)
VálaszTörlésAzt hiszem, a nátron alatt szódabikarbónát kell érteni.
VálaszTörlésHasznos, hogy a tapasztalataidat leírtad, mert hát a "más kárán tanul az okos"...
Hm...érdekes, de nem lehet rossz! Ugye nem gond, ha mosolyogtam? :D
VálaszTörlés:))) Ismét szerettem az írásod! Nagyon M@rtis! :)))
VálaszTörlésKöszi Lányok! Örülök, hogy tudlak Benneteket szórakoztatni. :-) :-D ;-)
VálaszTörlés