Édesség-ehetnékem támadt, ez a Sacher épp érdemes és alkalmas volt arra, hogy gyorsan-gyorsan elkészítsem - csak úgy... önző módon, magamnak (azért nem én ettem meg az összeset, de majdnem).
110 g porcukrot 130 g vajjal kihabosítunk, egyesével hozzákeverünk 6
tojássárgáját, 130 g olvasztott, jó minőségű étcsokit, majd óvatosan
hozzávegyítjük a 6 tojás keményre felvert fehérjét és 130 g búzalisztet.
Nálam 175 'C körüli hőmérsékleten 35 perc alatt elkészült.
Kettévágjuk, megkenjük baracklekvárral, csokival nyakonöntjük.
Ebből a tésztából készült már nálam sütinyalóka is, de azt a többletidőt már nem bírtam volna ki, ami a készítésével jár. Így sem tettem rá a "Sacher" feliratot; minek, ha úgyis melegen vágok belőle. Épp elég kínzás volt részemről és számomra, megvárni a fotózás miatt elpocsékolt időt.
Sacher! |
...és egy közeli, a hatásosabb kínzás kedvéért... |
Hm...jöhetne, nagyon guszta a csordogáló lekvárral és csokival! :)
VálaszTörlésDe szívesen falatoztam volna Veled! Ketten hamar végeztünk volna.... :)
VálaszTörlésSzép lett a tortád, biztos finom volt! Mert megérdemled! :)
VálaszTörlésÉn is megérdemelném, de még mennyire. :D Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKoszonom szepen Lanyok!
VálaszTörlésTi is megérdemelnétek, naná!!! :-D