Szerintetek normális az, ha valaki Húsvét utáni szerdán készíti el a család tojáslikőrös-tejszínes tortáját?! Mert én épp így jártam! Megint sikerült annyira túlvállalni magamat, hogy 3 nappal Húsvét után sikerült nekiállnom... ha már megvettem előre a tejfölt, amiből házi készítésű mascarponét csöpögtettem 3 napig, muszáj volt. (A szintén e célból vásárolt tojáslikőr ugyan elfogyott volna torta nélkül is)
26 cm-es tortaformába készítettem 5 tojásos kakaós piskótát, a krém pedig a következő volt:
5 tojássárgáját + 1 egész tojást cca. 10 dkg cukorral gőz fölött "csípősre" (a beledugott tiszta ujjad még nem ég meg) habosítottam, vaníliakivonatot is tettem bele, majd hűtés után hozzákevertem kb. 20-25 dkg mascarponét, előzőleg külön felvert tejszínhabot, és cca. 1,5-2 dl tojáslikőrt. Egy kis zselatinnal be is lehet biztosítani, ha túl lágy a krém.
Lapokat kettévágtam, az alsót visszatettem a formába, ráöntöttem a krémet, rátettem a felső lapot, és a tetejét tojáslikőrös tejszínnel díszítettem.
Tavaly is volt egy hasonló tojáslikőrös tortám, nekem az jobban ízlett, de egy gyors szükségmegoldásnak ez is tökéletesen megfelelt!
Persze, hogy normális!Biztos finom volt!
VálaszTörlésKöszi! Ezen felbuzdulva még Húsvét után egy héttel (vagyis épp ma) is készítettem egyet, egy narancsos-mascarponésat! :-)
TörlésÁááá, ez tök normális:)) Nálunk a a Kifőztük miatt minden előrébb van, novemberben ette a család a bejglit, idén márciusban a húsvéti kekszeket, és húsvétra simán elfogyott mindkét likőr, ami az újságba készült.
VálaszTörlésA férjem a Valentin napi szívkalácsot januárban kapta, de fotóztam már augusztusban a kertben tűző napon karácsonyi díszekkel a mézest a Kifőztük Karácsonyba:)))
Hát ez jó! Megnyugodtam! :-)))
VálaszTörlésVégülis nincs sehol megírva, hogy csak a napján ehetjük . . .
Mindennek megvan az előnye. A tűző napon biztosan szebb képek születtek, mintha borús időben kaptad volna Őket lencsevégre!
Legalább jövőre - ha valaki ilyesmi receptet keresne - időben megtalálja nálam, jó korán feltettem ide! :-)