Ezt a diós tortaalapot használtam már többször is. Nekem nagyon bevált, talán látszik is a képen, hogy gyönyörű egyenletesen sült meg, nem púposodott fel, szép egyenletes lett. A belseje pedig nem tömör, nem fullasztó. Ezeken felül pedig még szépen szeletelhető is, nem nyúlik, nem ragad, nem morzsálódik, és megfelelően stabil egy bevonatos tortához.
6 tojásfehérjéből kemény habot verünk
16 dkg cukorral.
A tojássárgákhoz
10 dkg őrölt dióbelet,
7 dkg zsemlemorzsát,
3 dkg lisztet és
2 evőkanál rumot
keverünk, majd megsütjük.
Ha kihűlt, három részre vágjuk és megtöltjük.
azt hiszem, ezt ki kell próbálnom!
VálaszTörlésTetszik!!
VálaszTörlésSzóljatok ide, ha készen van, megnézem! Szerintem még elrontani sem lehet! :-)
VálaszTörlés