Mit eszik a család, ha tortát készítetek?
Ugyanis nálam ez nagy gond, mert azon kívül, hogy időm sincs rá, még a tűzhelyet sem szívesen melegítem órákon át, mivel azt is munkaasztalként használom. Jó rápakolni (kerámialapos) ezt-azt egyéb hely hiányában, csak figyelni kell, nehogy bekapcsolódjon véletlenül.
Naná, hogy egy tortázósnál, Krickynél ettem először ilyesmit, Ő pedig nem tudom kitől szerezte a receptet, de nagy ötlet, az biztos. Úgy rászoktam, hogy már "nemtortázós" napokon is szívesen elkészítem.
1 (igény szerint több) olajos tonhal konzervet (ez épp paradicsomos tonhalból van) a saját olaján megpirítunk, belenyomunk fokhagymát, 1 kis paradicsompürét, pici sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, összerottyantjuk, majd a kifőzött tésztán történő tálalásakor olívabogyót karikázunk rá, és megszórjuk reszelt sajttal.
F I N O M ! ! !
akár én is írtam volna. nekünk gáztűzhely van, és annak az üveg teteje lecsukva, azon a torta, ott pakolom rá az alkatrészeket.
VálaszTörlésde a konyha összes létező szabad négyzetcentijét elfoglalom olyankor :-)
álmaim netovábbja egy olyan helyiség, amiben van egy legalább 6-8 nm-es rozsdamentes pult ;-)
. . . vagy egy olyan helyiség, ahol csak a torták készülnek! :-)
VálaszTörlésElég veszélyes egyébként, mert volt, hogy elfelejtettem, hogy meleg, és rápakoltam a már elkészült tortát.