Kapucíner szelet (torta) |
Évtizedek óta készítem ezt a sütit, most épp torta formájában:
Tészta: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 dl étolaj, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 cs. sütőpor. Ezekből hagyományos módon piskótát készítünk. Én ÍGY készítem (katt!)
Krém: 2 cs. tejszínes pudingpor, 6 dl tej, 1 Rama (én kizárólag vajjal készítek minden sütimet), 25 dkg porcukor.
Pudingot megfőzöm a tejben, és hozzávegyítem a vaj-cukor keveréket.
Összeállítás: kettéveszem a krémet, egyik felét rákenem a piskótára, a másik felébe pedig keverek 2 evőkanál kakaóport, és 2 kávéskanál instant kávéport.
Teteje (amit most nem látsz, mert nem tettem rá): 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál tej, 1 evőkanál csokipuding. Felforralni, majd kis hűtés után mehet a krémre.
Ez most egy kicsit laposabb lett, mert nagy volt a formám (28 cm), de normál méretű tepsiben elkészítve az igazi.
Ez nagyon finom lehet, várólistás lett nálam!
VálaszTörlésEz tetszik: "várólista"! :-)
TörlésNekem is van (receptek-mappa), és az enyém is olyan, mint a magyar egészségügy; hónapokig tart, mire adok magamnak egy időpontot. Meg sok pénzbe is kerül.
A különbség az, hogy azért a "műtét" sikerül! :-)