2 dl tejföl
2 dl tej
2 egész tojás
2 dl tej
2 egész tojás
70 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
Töltelékhez:
25 dkg
margarin
20 dkg
reszelt trappista sajt
10 dkg
zöld olajbogyó apróra vágva
Lekenéshez:
1 tojás
A tészta hozzávalóit összeállítjuk, és alaposan kidagasztjuk. Lehet természetesen a kenyérsütőgép dagasztófunkcióját is használni. A tésztát egy tálba tesszük, folpackot teszünk rá és egy órára mehet a hűtőbe. Ugyanekkor a 25 dkg margarint betesszük a fagyasztóba, mert így sokkal könnyebb lesz reszelni.
A megkelt
tésztát kivesszük a hűtőből 1 óra után, majd átdolgozzuk és 9 egyforma gombócra
szedjük.
A gombócokat
kör alakúra nyújtjuk. Kikészítjük az apróra vágott olajbogyót, a reszelt
sajtot és a fagyasztóból kivett margarint, amihez majd nagylyukú reszelőre
is szükségünk lesz.
Kinyújtjuk az
első tésztát nagyjából kör alakúra. Majd szórunk rá olajbogyót, sajtot és
reszelünk rá margarint. Jöhet rá a következő réteg kör alakúra nyújtott
tészta. Mindegyik réteget ugyanígy elkészítjük, majd rátesszük az utolsó
tésztakört.
Nyújtófával
óriási kör alakúra nyújtjuk. Éles késsel vagy pizzavágóval 16 részre
vágjuk.
A tészták végét
kb. 2 cm hosszan bevágjuk, hogy feltekerésnél kicsit be tudjuk hajlítani.A
kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd hagyjuk duplájára kelni. Ez
kb. 1 óra lesz. Amikor megkeltek, enyhén felvert tojással megkenjük és 170
fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük.
A recept Kreatív konyha oldaláról származik, a
fázisképek már sajátjaim.
További fetás-olívás receptemet (muffinok) pedig
itt találhatjátok.
Hát kell nekem reggeli előtt ilyeneket nézegetnem.... :-( Most itt vágyakozom ezerrel, remélem sajnálsz. :-))
VálaszTörlésTéged?! Dehogy! Nem szorulsz sajnálatra; pikk-pakk összedobod! ;-)
VálaszTörlésEngem utálni fogsz, mert a bogyókat galád módon kipiszkálnám belőle, és miközben a többiek keresgélik őket, én sunyiban megenném a croissant-okat :D hehehe
VálaszTörlés