20 dkg vajat habosra kavarunk, majd egymás után belevegyítünk 4 tojássárgáját, 10 dkg porcukrot, egy csipet törött szerecsendiót, néhány evőkanál tejszínt (amelyben előzőleg feloldottunk 2 dkg élesztőt), késhegynyi sót, 35 dkg lisztet, 5 dkg darált mandulát, 1 citrom reszelt héját és 4 tojás keményre vert fehérjét. Vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformákba töltjük, lassan sütjük, ha kész, rögtön deszkára borítjuk.
Persze, lehetett volna szépen díszíteni folyós fondant-nal, vagy porcukor-rum (esetleg porcukor-málnaszörp) keverékével, vagy csokival, vagy....
de nem volt rá időm, mert tortadömping volt nálam, ennek ellenére nem bírtam ki, hogy gyorsan-gyorsan ne próbáljam ki az új minikuglóf-sütőmet.
Legközelebb ebbe a receptbe egy picivel több folyadék kell, mert egy kicsit tömöttek lettek.
Pár jó receptet már begyűjtöttem, megvalósításuk folyamatban...