2011. március 6.

Krémszínű rózsás torta

Legelső kreatív tortámat kedves szomszédasszonyomnak készítettem. (Természetesen "nemkreatív" tortát évtizedet óta gyártok, de mivel a fondant-módszer számomra új, innen számolom az új torta-időszámítást)Fázisfotókat nem készítettem - mivel ekkor még nem tudtam, hogy a világban közzéteszem a "remekművem".
Ez egy 16 cm-es torta, a tölteléknek is, valamint a torta belső bevonására is ugyanazt a csoki ganache krémet használtam (ami szintén újdonság számomra). A külső borítás pár csepp sárga ételfestékkel megszínezett fondant. (Épp csak egy kicsit lett krémszínű)
Fontos megjegyzés következik: mind a ganache, mind a fondant és még egy csomó ötletet megvalósításában honfitársam (ugyanabban a városban élünk) - Kricky - oldalain találtam nagyon-nagyon sok megvalósítható, kreatív dolgot. Még biztosan fogom Őt emlegetni!


Sajnos már épp esteledett, ezért a fényképező nem adja vissza a torta "tündöklését", a bal oldalon található sejtelmes homály pedig kisfiam zsíros ujjlenyomata az objektíven.
(Erre akkor jöttem rá, amikor következő tortám (Spongyabob) fényképe is ugyanilyen sejtelmes lett. :-)


A tortán lévő rózsák szintén a házi készítésű  fondantból vannak. Később leírom részletesen a készítését, bár felesleges, mert kitűnő bloggerinák oldalain megtalálhatjátok marshmallow-fondant néven.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...