Csokis-grillázsos kekszek |
Hhhmmmm..... nagyon finom! Ez mostanában a kedvencem, lehet, hogy még ma újra legyártom (mert ezeket még jó pár hete készítettem, de most nagyon megenném a képeket látva).
Hozzávalók:
20 dkg liszt
14 dkg vaj
6 dkg barna cukor
1 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor (vaníliakivonat)
5 dkg étcsoki apróra vágva (eredeti rp. tejcsokira szól)
Díszítés:
5 dkg cukor
5 dkg mogyoró vagy dió durvára vágva
5 dkg fehér csoki
Hozzávalókat összegyúrjuk, rudat sodrunk belőle, szeleteljük, ujjunkkal egy kis bemélyedést nyomunk a fehércsoki számára, majd 180 'C-on megsütjük őket.
A grillázshoz megpirítottam a cukrot, beleszórtam a diót, a keveréket szilikonos sütőlapra terítettem, hűtés után összetörtem nyújtófával. Ezeket a darabkákat szórtam az olvasztott fehércsokival megtöltött kexekre.
Infó:
Forrás: Nők Lapja Konyha, 2011. július-augusztus
Elkészítés: 25 perc
106 kcal/ db
Nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon finom lehet :)
VálaszTörlésÉn is ennék belőle, nagyon jól néz ki! :))
VálaszTörlésNagyon-nagyon finom! Mindig nyelek egyet, ha csak rágondolok. Süssétek meg, gyorsan elkészül! Hajrá Csajok!
VálaszTörlés