2013. január 12.

Kávés-csokis minikuglóf

Hozzávalók 6 db (10 cm átmérőjű) minikuglófhoz vagy 1 normál nagyságú formához:

3 tojás
6 dkg porcukor
14 dkg puha vaj vagy margarin
6 dkg kristálycukor
1/2 cs. sütőpor
csipet só
16 dkg liszt
1 evőkanál instant kávépor

A tojások sárgáját a porcukorral és a vajjal kihabosítjuk. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd a sárgájás részt óvatosan beleforgatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, és azt is hozzákeverjük.

A fele masszát belekanalazgatjuk a formá(k)ba, a másik felében pedig elkeverjük a pár kanál forróvízben feloldott kávét, és azt is belekanalazzuk a zsiradékkal kikent/lisztezett formákba.
Villával óvatosan márványossá kevergetjük.

180 fokon 30-35 percig sütjük (sütőfüggő!), tűpróbával ellenőrizzük!

Miután kihűlt, olvasztott csokival/csokiöntettel leöntjük, díszítjük, fényképezzük (közben ügyesen hárítjuk várakozó Családtagjainkat) majd megesszük (közösen).

5 megjegyzés:

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...