2014. január 13.

Mindenféleségek 2014. év első bejegyzésében

 A blogírást újra tervezve, elmúlt időszakom gasztro-képeimet rendezgetve kiderült, hogy minimum húsz olyan blogbejegyzés-címet írtam a Vázlataim közé, amit a közeljövőben tervezek közzétenni (elég tömény ez így a 2014. év kezdeteként?!).

Illene megnyitnom az évet is...

De előbb le kellene zárnom a 2013-at.
Illetve sok mindent.
Új év, új Élet....ezt terveztem magamnak 2014-re. Pfff....már nem jól indult!!! Hiába akartam! Rájöttem, nem minden múlik magamon. Pedig annyiszor olvastam; ha valamit nagyon akarunk, az sikerülni fog! Én a 2014. évet terveztem vízválasztónak. Nem elég "sodródni", ahogy eddig tettem, a kezembe kell venni az irányítást. Sok minden zárul le nálam a 13-as számmal, ezért gondoltam, hogy a 2013. év is egy ILYEN lehet. Most, vagy soha!
(13 évig dolgoztam első munkahelyemen, 13 év után búcsút vettem Valakitől. Aztán szintén 13 évet húztam le Mással, részben a 13. számú lakásban, 2013. év egyik hónapjának 13-ájáig. Rendszeresen történik velem az Akármitől számított 13. napon, 13 hét vagy hónap után Valami fontos...akármi....rengetegszer, nem is részletezném.)

Szóval.... még nincs vége a 2014-nek....és az új, pozitív énemmel ugrok neki! (Csúnyát írok: nem jó buli szerénynek és visszahúzódónak lenni!)

Ezek most talán ide illenek, jobban nem tudnám megfogalmazni:
"Az emberek zöme, ha eltörik: törött marad. És ha veszít, nem tud a padlóról felállni. Ott marad. Nem is kell hozzá súlyos sorscsapás. Egy kis vesztés, egy közepes pofon, egyetlen csalódás elegendő, hogy egy életre föladja a küzdelmet. Mert nem ismeri lelke mélyét. Nem tudja, ki lakik benne, és milyen erős. Nincs hite élni. Manapság sok az összetört ember.
Aki abban a tévedésben él, hogy gyenge. És tehetetlen. És erőtlen és fáradt és úgy érzi: nem bírja már tovább. De te ne tartozz közéjük! Te ismerd meg magad! Vesd le magadról a "nem megy" és a "gyenge vagyok" káprázatát.
És merj erős lenni! Tudd, hogy minden szenvedés és kudarc és vesztés: megpróbáltatás. Azért van, hogy magadhoz térjél. És önmagadból meríts csodálatos erőt. Azért van, hogy feltörjön lényed mélyéről a vulkán és az atomerő és az Élő Víz! Kelj fel, és járj!" (Müller Péter)

"Lehet valamit akargatni, akarni, és lehet AKARNI. Vannak holtpontok az életünkben, amikor padlóra kerülünk. Úgy érzed, hogy nem megy tovább. "Túl nehéz. Nem bírom" - ezek a gondolatok kavarognak a fejedben. Jó szó a "holtpont", mert ilyenkor valami tényleg meghal bennünk: a hit vagy a hitetlenség. Akiben a hit hal meg: föladja. Akiben a hitetlenség: folytatja tovább és megnyeri a csatát."
(Müller Péter)

"Ha az életünk azzal telik, hogy azt várjuk, hogy tökéletesek és golyóállóak legyünk, mielőtt belépnénk a küzdelmek arénájába, végső soron folyamatosan olyan kapcsolatokat és lehetőségeket áldozunk fel, amelyekből talán soha nem adódik több az életben." (Brené Brown)

Ugye, leszűrtétek belőle a tanulságot?! Én is csak a pozitív részét látom bennük!

MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK BOLDOG(ABB) ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

 (...most döbbentem rá: 13-a van!!!)  

"Márti dala"

3 megjegyzés:

  1. Drága M@rti! Legyen ez az éved valóban boldog! Nálam 2013 a nagy vízválasztók éve volt, és a nagy döntéseké. Rég volt ilyen tömény évem, vagy részem gyászban, boldogságban, bosszúságban egyaránt. Most még sajnálom magam a padlóról kicsit, de már hatott a Müller-Péter dózis :)

    VálaszTörlés
  2. Mártika! Sokkal jobb évet neked, mint az előző volt! Kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd! :) Sok puszi és ölelés!

    VálaszTörlés
  3. Drága Mártika! Kívánom, hogy ez az év és innentől kezdve még legalább 13 olyan legyen, amilyennek te szeretnéd! Puszi! Ja! És még mindig imádom olvasni a blogodat!

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...