2014. június 3.

Ananászos kocka

Piskóta:
6 tojás kettéválasztva, a sárgájába 25dkg cukor, 25dkg liszt, 18gr sütőpor, 1dl tej, 1dl olaj.
A fehérjéket félig felverem, a sárgájás keverékbe forgatom óvatosan, majd megsütöm.

Krém:
1 nagy tejföl - 1 ananászos boleróval elkeverve, 0,5l habalap felverve, összeforgatom, 5 evőkanál cukor, 1 rúd vanília belseje vagy aroma és fél ananász konzerv apróra vágva. A nagy részét betöltöm, egy keveset hagyok a zselé alá.

Zselé:
0,5l víz, fél cs. ananászos boleró, 6 csapott teáskanál zselatin. Összeforralom, és várok addig míg elkezd zselésedni, annyira kihűl.  A süti tetejére szórom az ananász konzerv másik felét. Akkor ráteszem a zselatinos keveréket is a sütire és legalább 2 órára hűtőbe teszem.


Ananászos kocka
Egy tortás baráti csapatból J. Zsuzsika receptje! Annyira szépeket-finomakat készít, hogy ezt a receptjét - egy kóstolás (mit kóstolás?! .... bezabálás!) után - muszáj volt megszereznem!



2 megjegyzés:

  1. Hmmm, egy forró nyári napon igazán jól esne! Nekünk most ananász szörp van itthon, azzal lehetne fokozni az élvezeteket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó ötlet (szörp!) - akár a krémbe is, más gyümölcsökkel!

      Törlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...