2014. november 16.

Majdnem baglyos, gyömbéres macis keksz


Egy jópofa baglyos keksz ötletet találtam  a Chef Cricket oldalán. Neki is álltunk rögtön a gyerekkel. Sajnos nekem nem sült meg rendesen a vastag hajtogatott része, a vékonyabb területek pedig megégtek, így nem is tudok fotózható példánnyal szolgálni, mert megettük őket. A linkre kattintva megnézhetitek, mi lett volna belőle (hehehe).
A maradék tésztát az első sikertelen tepsi bagoly után korrigáltam,  és egyenletes vastagságú, földimogyorót ölelő macikat készítettünk belőle. A hasonló ötlet szintén ebből a blogból származik.

Hozzávalók:
500 - 550 g liszt
200 g cukor
3 db tojássárgája
3 evőkanál méz
140 g tej (lemértem, az 140 ml)
250 g margarin (nálam vaj)
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál őrölt gyömbér (kicsit csípős lesz a tészta)
50 g csokoládé ha az eredeti baglyokat csináljátok, ha nem, akkor földimogyoró vagy egyéb "átölelésre alkalmas" mag.

Keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgájákat és újra keverjük össze.
Öntsük bele a tejet és a mézet. Keverjük át.

Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, a sütőport, a gyömbért, lisztet.
Egyesítsük a két keveréket, dolgozzuk össze. (Ha szükséges kevés lisztet még adhatunk hozzá.)
Formáljunk belőle egy rugalmas, kemény golyót, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.

Lisztezett deszkán nyújtsuk 5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki belőle macikat, akik "öleljenek át" egy-egy szem mogyit.

Zsírpapírral bélelt tepsiben, előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre.

Gyömbéres macis keksz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...