2011. április 26.

Baracklekváros és áfonyás linzer

Linzer
Ehhez a linzerhez a jól bevált Non plus ultra receptjét használom mindig. Eddig bevált. Mostanában annyira már nem. Nem tudom, hogy mi az oka, a liszt rossz, a folyadék aránya nem jó, vagy nem is tudom mi, de már második alkalommal lesz gumis, rugós a tészta, és amikor kiszaggattam a formát, szemmel láthatóan és mérhető centiméterekkel kisebb lett a tészta, annyira összeugrott. Sütéskor pedig némelyikből apró fánkok lettek, vagyis felpúposodtak. Ennek ellenére ajánlom ezt a receptet, mert évtizedek óta gyártom, és régebben nem volt semmi gondom vele. Most a nem megfelelő alapanyagokra fogom :-)
 
A linzer receptje a következő:
Sokáig eláll, kiadós sütemény!
50 (75) dkg lisztből, 3 (4,5) evőkanál vaníliás cukorral, 1/2 (3/4) csomag sütőporral, 25 (37,5) dkg vajjal, 3 (4) tojássárgájával és tejjel tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, és kis pogácsa- vagy más formájú szaggatóval kiszaggatjuk, fokozottan figyelve arra, hogy minden darabnak legyen egy lukas párja is.

(Zárójelben az általam használt arányok - kevesebbnek nem éri meg nekiállnom) Figyelem! Az eredeti arány sem kevés!

A kisült darabkákat összeragasztjuk valami finom lekvárral, megszórjuk porcukorral.  Azért nem lett rossz, naaa! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...