Mazsolás kuglóf |
2 dkg élesztőt 2 kávéskanál cukorral 3 dl tejben felfuttatunk. 45 dkg lisztet, sót, 5 dkg porcukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, 3 tojássárgáját, 10 dkg olvasztott vajat keverünk hozzá.
Kenyérsütő gépbe tettem, az kidolgozta helyettem, majd miután megkelt, 2 felé vágtam, kinyújtottam, és az egyik felét üresen feltekertem, a másik felére szórtam 2 marék - előzőleg vízbe áztatott - mazsolát. Mindezt tettem azon elgondolásból, hogy így különválik a mazsolás és a nem mazsolás rész, így a finnyásak is ehetnek belőle. Hát, különösebben nem vált el, inkább lettek területek, ahol volt mazsi, és volt, ahol nem. Mindegy, így sem evett a főfinnyás (férj). Nem kockáztatott.
Összetekertem a két rudat, majd kivajazott-lisztezett formába tettem, újra megkelesztettem
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem 175-180 fokon. Tetejére porcukor.
Olyan guszta! Szeretem ahogy végig bemutatod, fotózod. Igazán profi vagy!!!
VálaszTörlésÓóóóóó! Köszönöm, de igazán messze állok a profitól. A főzésben még csak-csak van gyakorlatom, de a fényképezésről sajnos semmit nem tudok.A tortázást meg csak 2 hónapja művelem. Azért köszi, kedves Tőled!
VálaszTörlésGyönyörű lett!Tényleg nagyon jók a fázis fotók,nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, ha marad még holnapra akkor benézek egy szeletre :)
VálaszTörlésKöszönöm Ditta és Tomekko! Sajnos mire felkerül ide, morzsája sem marad. Sokszor a fényképezést sem éri meg :-) Ennek a példánynak szerencséje volt, legalább egy kép maradt róla az utókornak.
VálaszTörlés