2011. május 28.

Epres-meggyes muffin, kakaós lepény után szabadon


Ezt a sütit évtizedek óta eszem, Anyunk mindig ezt csinálta, ha gyorsan kértünk valami édességet. "Kakajós lepény"-nek hívtuk (és hívjuk ma is megszokásból). Receptje a Horváth Ilona szakácskönyvben megtalálható. Ennél nyílik ki nálam ez a rongyos lapokból álló könyv.

Ettem már finom muffinokat, de ami 100% nálam, az ez a "lepényből" készült muffin. Ez tényleg nem nehéz, fújtogató. Könnyel lecsúszik, pláne, ha egy kis gyümölccsel is felturbózzuk.

Epres-meggyes "kakaós lepény"-muffin
Kakaós lepény (tésztájából készült muffin) hozzávalói: 
  • 1 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj vagy zsír
  • 1/4 liter tej
  • 4 dkg kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 sütőpor

Minden hozzávalót összekeverek, alaposan kidolgozom, muffinformába adagolom, beleteszek 1-1 meggyet és epret (vagy ami van) és megsütöm. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...