2011. július 12.

Málnás márványtorta

A Nők Lapja Konyha júniusi számából koppintottam ezt a receptet, csak eper helyett málnával készült.


Hozzávalók:
  • 100 g búzaliszt
  • 25 g étkezési keményítő
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 125 g lágy vaj vagy margarin
  • 3 közepes méretű tojás

valamint a kakaós márványozáshoz:
  • 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 evőkanál tej 


Tetejére:
  • 750 g málna
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 150 ml tej
  • 150 ml joghurt
  • 1 tasak Dr. Oetker Express Tortazselé (piros)
  • 3 evőkanál porcukor
  • 250 ml víz

A kakaópor és a tej kivételével minden habosra keverünk, a felét beleöntjük egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába, a tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport és a tejet, ráöntjük a sárga tésztára, és villával márványossá kevergetjük.

180 ' C fokon 25-30 percig sütjük.

A vaníliás pudingport a tejjel és joghurttal elkészítjük, hűtjük, rákenjük a piskótára (tortakeret maradjon), a málnát eloszlatjuk rajta egyenletesen, és a tortazselével nyakonöntjük.

Ez egy jó recept! Nagyon finom lett!

5 megjegyzés:

  1. Szívesen ennék most belőle egy szeletet! :)
    Nézz be hozzám, van egy meglepetésem!

    VálaszTörlés
  2. Mártikám jó ez a málnás torta!
    Légyszi átugrani hozzám egy díjért!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nézz be hozzám kérlek, egy díjat szeretnék adni! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Kérlek nézz be hozzám, szeretnélek megajándékozni egy díjjal!:)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen Flóra, Marisz57, Csilla és Mézeskalács! Nagyon kedves Tőletek, hogy gondoltok rám!

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...