A Nők Lapja Konyha júniusi számából koppintottam ezt a receptet, csak eper helyett málnával készült.
Hozzávalók:
- 100 g búzaliszt
- 25 g étkezési keményítő
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 125 g lágy vaj vagy margarin
- 3 közepes méretű tojás
valamint a kakaós márványozáshoz:
- 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 evőkanál tej
Tetejére:
- 750 g málna
- 1 vaníliás pudingpor
- 150 ml tej
- 150 ml joghurt
- 1 tasak Dr. Oetker Express Tortazselé (piros)
- 3 evőkanál porcukor
- 250 ml víz
A kakaópor és a tej kivételével minden habosra keverünk, a felét beleöntjük egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába, a tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport és a tejet, ráöntjük a sárga tésztára, és villával márványossá kevergetjük.
180 ' C fokon 25-30 percig sütjük.
A vaníliás pudingport a tejjel és joghurttal elkészítjük, hűtjük, rákenjük a piskótára (tortakeret maradjon), a málnát eloszlatjuk rajta egyenletesen, és a tortazselével nyakonöntjük.
Ez egy jó recept! Nagyon finom lett!
Szívesen ennék most belőle egy szeletet! :)
VálaszTörlésNézz be hozzám, van egy meglepetésem!
Mártikám jó ez a málnás torta!
VálaszTörlésLégyszi átugrani hozzám egy díjért!
Szia!
VálaszTörlésNézz be hozzám kérlek, egy díjat szeretnék adni! :)
Szia!
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám, szeretnélek megajándékozni egy díjjal!:)
Köszönöm szépen Flóra, Marisz57, Csilla és Mézeskalács! Nagyon kedves Tőletek, hogy gondoltok rám!
VálaszTörlés