Kedvet kaptam a csokis grillázsos ropogós kekszhez, ezért fellapoztam a Nők Lapja Konyhát, és megláttam a recept mellett lévő másik gusztusos keksz fotóját. Kísérletező kedvű vagyok, ezért inkább arra esett a választásom. Hátha ez is finom lesz - mert a másik nagyon ízlett - hiszen nagyon hasonló a hozzávalók listája. Finom, finom, de ha vajjal készül, sokkal jobb lesz a tésztája.
Ilyen lett:
Narancsos-mákos korongok |
Kevés mákkal:
Több mákkal:
Recept:
- 20 dkg liszt
- 14 dkg Rama margarin
- 8 dkg porcukor
- 1 tojás
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg kandírozott narancshéjkocka (nekem vegyes)
- 5 dkg mák
Összeállítjuk a tésztát, rudat formálunk belőle, kicsit berakjuk a hűtőbe, hogy könnyebben szeletelhető legyen, fél cm-es karikákra vágjuk, felületét megkenjük vízzel, megszórjuk mákkal, kandírozott gyümölcsöt teszünk rá, megsütjük 180 fokon 15 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése