2011. augusztus 28.

Zebrakocka másként (ez most kávés)

Tegnap megláttam Mohánál (mohakonyha.blogspot.com - lsd. lent is a megjegyzést) ezt a nagyon gusztusos Zebrakockát, és rögtön nekiugrottam. Néha elkapkodom ezeket a „nekiugrásokat”, mert nem nézek körül alaposan előtte a kamrában a hozzávalókat illetően, és előbb dolgozik a kezem, mint ahogy az agyam követni tudná. Az eredeti receptet megtaláljátok Nála. 

Kávés-kókuszos zebrakocka

Az egyik legfontosabb alkotóelem, a kakaópor nem volt itthon, mivel nem kaptam a boltban Holland kakaót (csak ezt használok), más gyártmányt meg nem vettem, aztán feledésbe is merült. Szóval arra gondoltam, hogy a kávé-kókusz párosítás is finom, ezért lefőzött kávéval helyettesítettem. Addigra már beletettem mind a 3 dl tejet is, és mivel a folyadék és a kakaópor – halmazállapotát tekintve – közel sem hasonló helyettesítés szempontjából, ezért hígabb is lett, mint kellett volna, de több kekszem már nem volt arra, hogy felszívná a felesleget. A színe sem lett így az igazi, hiányzott belőle a kakaópor még így is, ezért „nyuszist” is szórtam még bele (mondanom sem kell, sokat nem javított sem a színén, sem az állagán).

A lapok gyártási technológiáját is másként oldottam meg; nem lapokat gyúrtam, hanem egy szögletes tálba (22 x 22 cm) belelapogattam-nyomogattam a kanál hátuljával a „tésztát”. A recept ugyan nem írja, de szórtam rá egy kis kókuszreszeléket a csokira is.

Igaz, majdnem kanállal ettük meg, de ízre nagyon jóóó lett!

Zebrakocka
Most pedig egy technikai megjegyzés (kérdés következik), aki tud, legyen szíves válaszoljon. Ha belinkelem annak a nevét, akitől a recept származik, az Ő bejegyzései jelennek meg itt nálam, az én bejegyzésem alatt, a "You might also like"-nél. Ezzel úgy tűnik, hogy idegen tollakkal próbálnék ékeskedni, pedig nem áll szándékomban az "anyaglopás". Ez így van Nálatok is? Mit kell beállítani, hogy ne így legyen? Vagy ez szándékos?! Köszönöm, ha válaszol valaki!

5 megjegyzés:

  1. Nekem így is nagyon tetszik. :)))

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, nem tudom, ilyenről még nem hallottam. Épp gondoltam, segítek linkelni.:) Tehát ha bárkinek beteszed a linkjét a bejegyzésedbe, hozzá utalnak a bejegyzés alatti fotók? Furcsa. És mi van, ha esetleg több linket teszel be?

    VálaszTörlés
  3. Köszi, Petra!
    Igen, sedith, most épp megint megnéztem, és kezdem azt hinni, hogy hülye vagyok, mert most nem látom. Pl. az alapreceptek/cukormasszák-nál Kricky bejegyzései, a tésztasalátánál pedig BalhÉtterem bejegyzései vannak,és ezek szerint csak néha jönnek elő (nem, nem szoktam fehér v. szürke egereket látni) :-)

    VálaszTörlés
  4. ...folyt: most megnéztem, és a Néró teasüteményemnél is bejönnek Mézeskalács finomságai, pedig ott van Tücsökbogár és Aleda is belinkelve. Talán azért, mert Mézeskalács az első?!

    VálaszTörlés
  5. Márti ez így is nagyon jó lett! Picit haloványabb, de a kávé íze kárpótolhat ezért, (legalábbis engem, nagy kávérajongó vagyok).

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...