Kókuszos linzer |
Folytatom a sütést - majd a beszámolót - azokkal a sütikkel, amiket gyerekkoromban nagyon szívesen ettem, de legalább 20 éve nem is találkoztam vele.
Első sütésem a sajtos pogácsa volt, és ez a kókuszos linzer lett a következő a sorban.
- 40 dkg liszt
- 1 cs. margarin
- 7 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- reszelt citromhéj
- 1 sütőpor
Fentieket összegyúrjuk, ha kell bele, pici tejet még tehetünk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa-, vagy cifra szaggatóval kiszúrjuk. Egy pár darabkát a gyerekek kedvéért lepkemintásra szaggattam.
- 4 fehérjét
- 30 dkg cukorral gőzön felverünk, majd hozzákeverünk
- 1 cs. (én 10 dkg-osat vettem) kókuszreszeléket, és ráhalmozzuk (nyomjuk) a tésztákra
- a tetejére apró kockákra vágott zselécukrot teszünk,
és így megsütjük az egészet.
Ezt az utolsó információt már a sütés másnapján kaptam meg Anyumtól, mert én külön megsütöttem a tésztát, majd ráhalmoztam a habot, aztán vártam a feeling-et, de nem jött. Hát ezért! Hiányzott a sült hab íze! Még jó, hogy utólag megtudtam, és feljegyezhettem, mert legközelebb úgy készítem. Azért nem lett rossz, csak nem az a jellegű süti lett belőle, amire emlékeztem.
Nagyon jól néz ki, szeretem a habos linzereket is! Nézz be hozzám, egy meglepi vár! :)
VálaszTörlésMárti, szeretnélek meglepni egy díjjal, nézz be hozzám kérlek! :)
VálaszTörlésNagyon guszták!
VálaszTörlés