2011. december 6.

Lipcsei minikuglófok

20 dkg vajat habosra kavarunk, majd egymás után belevegyítünk 4 tojássárgáját, 10 dkg porcukrot, egy csipet törött szerecsendiót, néhány evőkanál tejszínt (amelyben előzőleg feloldottunk 2 dkg élesztőt), késhegynyi sót, 35 dkg lisztet, 5 dkg darált mandulát, 1 citrom reszelt héját és 4 tojás keményre vert fehérjét.
Vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformákba töltjük, lassan sütjük, ha kész, rögtön deszkára borítjuk.


Persze, lehetett volna szépen díszíteni folyós fondant-nal, vagy porcukor-rum (esetleg porcukor-málnaszörp) keverékével, vagy csokival, vagy....
de nem volt rá időm, mert tortadömping volt nálam, ennek ellenére nem bírtam ki, hogy gyorsan-gyorsan ne próbáljam ki az új minikuglóf-sütőmet. 
Legközelebb ebbe a receptbe egy picivel több folyadék kell, mert egy kicsit tömöttek lettek.
Pár jó receptet már begyűjtöttem, megvalósításuk folyamatban...

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek, biztosan finom! Ezek a formák mekkorák? A gyerekeimtől kaptam egy olyan formát ami olyan mint a rózsa, nagyobb mint a muffin 6 darabos. Nem tudom milyen receptet próbáljak ki vele?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
  3. Ez is olyan, mint a muffinforma, átmérőjük 10 cm, és 6 db fér bele "egy tepsibe". Szerintem az a rózsás is ilyesmi lehet (bár az enyém nem szilikon).
    Én úgy gondolom, hogy bármilyen kuglófrecept megfelel hozzá, így legalább jobban átsül, mintha egy darab nagy formába tennénk a tésztát.

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...