Rénszarvasos keksz |
Az omlós-ropogós finom keksz hozzávalói:
- 250 g cukor
- 150 g sütőmargarin
- 2 tojás
- 1 teáskanál fahéj (szerintem többet is elbírt volna, sőt más mézeskalács-fűszerkeveréket is)
- 200 g darált mogyoró (én darált mandulával készítettem)
- 250 g liszt
Összegyúrtam, egyenletesre nyújtottam (mer különben megég a vékonyabb része), szaggattam, 220 'C-on 10 perc alatt megsütöttem, megettük.
Díszítésre nem is volt lehetőségem, meg minek is, úgyis összerágjuk és megesszük percek alatt.
Egyszóval ez sem lesz már karácsonykor az asztalon :-)
Nagyon jó ez a sütikiszúró, amit használtál! A recept alapján a keksz is kitűnő lehet. Szeretem az ilyen ropogtatni valókat. :)
VálaszTörlésNagyon helyesek az állatkáid, és biztos finomak is voltak!
VálaszTörlésM@rtikám, hol veszel te ilyen kiszúrókat?
Köszönöm Csajok! A karácsonyi kiszúrót Húsvét környékén fedeztem fel az IKEA-ban, és nem hagyhattam ott, mert előző karácsonykor nem kaptam rénszarvast sehol.
VálaszTörlésLehet, hogy most lenne érdemes nyulasat-csibéset beszerezni :-)
Nagyon aranyosak ezek a formáid! Ha elfogy a sütemény majd megnézed itt!
VálaszTörlésNekem is ilyen IKEA formáim vannak! Nagyon finom lehet a keksz. :)
VálaszTörlés