Ezt a finomságot hivatalosan nakládaný hermelín -nek nevezik, a hasonló néven futó sajtból kiindulva, mivel abból a legfinomabb.
Gondolom, a sajt fehér "szőre" miatt hasonlítják a Hermelinhez, mint állatkához. :-)
Pácolt "Hermelin" |
Receptre, részletes leírásra, szép fényképre Mohánál (is) akadtam. Utólag. Mivel Anyum már többször elkészítette Valaki receptje alapján, ezért utánanéztem én is a dolognak, így legalább történet és részletes magyar nyelvű leírás is tartozik hozzá.
Recept:
- 2 camembert sajt (mivel nálunk Hermelin nem kapható, de nekem 3 db, mert mire összeérik, úgyis elfogy mind!)
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma (nálam volt az 6-8 is)
- szemes bors ízlés szerint
- 2-3 babérlevél
- 1 teáskanál mustármag
- kevés csilipaprika (nálam ecetes almapaprika)
- szárított bazsalikom, majoránna, kakukkfű
- napraforgóolaj (nálam: olívaolajjal keverve)
- én még tettem bele piros kaliforniai paprikát is a színe miatt
A sajtokat lapjában kettévágom, rétegezem a többi hozzávalóval egy üvegben vagy jénai tálban, (csatos, nagy szájú üveget be kéne szereznem) olajat öntök rá, és 7-10 napig érlelem.
Pirítóssal nagyon finom. Egy baj van vele, de az nagy: nem fogyasztható azonnal, sokáig kell rá várni, és addig minden nap szemezhetsz vele a hűtőben. :-)
Tovább kutakodva még erre is bukkantam, és itt - valószínűleg - hasznos dolgokat találhattok, de mivel csehül nem tudok, csak sejtem, hogy hasznos :-) http://www.nakladany-hermelin.cz/
Ez nagyon guszta! Nálunk a fiúk körében nagy siker lenne :)
VálaszTörlésNem muszáj maradnod a feltételes mód mellett, így is jól hangzana: "nagy siker lesz"! :-)
TörlésIgen tényleg nagyon guszta!!! De nálunk a camenberg sajna nem jutna el eddig az állapotig:))))) hamarabb elfogy.
TörlésUgye milyen finom! Én jól eldugtam az üveget a hűtőben, nehogy elcsábuljunk hamarabb:)) Jó képeket találtál, a dió, meg a rozmaring biztos nem ront rajta.
VálaszTörlésKöszi! Azóta készült még egy (vagy kettő?) adag! :-)
VálaszTörlés