2012. február 12.

Újabb állatfajta; ez milyen halfajta?!

Pontyot szerettem volna, abból is a tükör-változatot, hogy ne kelljen beleőszülnöm a pikkelygyártásba. Óvónénink (igen, enyém is volt, most meg legkisebb gyermekemé) leendő vője a szerencsés (?). Ízhatása illik a külsejéhez; (mármint a halé) ugyanis citromos krémet rejt a bendője. Unidec ruhát kapott, és megpróbáltam a lehetetlent: a három rendelkezésre álló air-brush festékemből (piros, hús-szín, fehér) kellett halszínt kevernem. Még jó, hogy a jó öreg "Szilas"-ból volt itthon kékem is (már igazán fizethetnének nekem jutalékot Szilasék, rendre reklámozom itt, hogy az 1.600 Ft-tól induló speckó festék helyett megfelel ez a 89 Ft-os is, persze ha a liter-egységárat nézzük, nem) És csak akkor persze, ha nagyon muszáj, mert túl sok árnyalat nem áll rendelkezésre belőle. 

Visszatérve a halszínre, a hasához hús-színűbe tettem szintén Szilas-sárgát, a többi része pedig a már említett kékbe kevert - és most figyeljetek, ezt a mixet! - Wilton zselés fekete, ami viszont nem jó, mert eldugul tőle a pisztolyom.

"Élőben" nem volt ennyire kék, hanem eredeti szürkés-halszíne lett, de ez a fényképező kissé torzítja a színeket (még jó, hogy nem lilát akartam, azt aztán képtelenség fotón visszaadni)!
Ezt a tökéletes csillogást pedig lakk-spray adja neki. Ehető - elméletileg, de majd megtudom! (6.100 Ft-ért rá is mászhatna-permeteződhetne magától a haltetemre!)

Hal-torta
Egy kicsit csücsöríthetett volna kevésbé is, mert eredetileg horgot is terveztem a szájába, de a többi - darabra 5 + egy nap pihenő után még 2 - tortáim igen lekötötték kapacitásomat, és nem szerettem volna a kívánságokat összekeverni. Hogy nézett volna ki a szívecskés tortán halpikkely, vagy a hal mellett rózsabimbó?! (Nem beszélek hülyeségeket, nem álltam messze tőle). 
Most bezzeg heteken keresztül nincs újabb kívánság! Majd egyszerre megint!

12 megjegyzés:

  1. Te, ez nagyon ponty lett!! ezek a színek pont azok, amik kellettek, és nem túl kék képen sem! Én rendesen undorodom a halaktól, főleg a ruganyos sárga hasuktól, és azonnal megrándult a szám széle, szóval érted. Gyönyörű a burkolatod is! :)

    VálaszTörlés
  2. Jól eltaláltad a színeket, és nekem első ránézésre is rögtön a ponty jutott róla eszembe. Szuper lett! :)

    VálaszTörlés
  3. Jujj, ez félelmetesen jó! Ha egy ilyen rámnézne a hűtőből lehet sikítófrászt kapnék (ez persze bók neked :)

    VálaszTörlés
  4. M@rti!Ideérzik a halszag!Én pontyszagot szimatolok!

    VálaszTörlés
  5. Én is halat csináltam, de már ezek után nem is merem publikálni! Nekem csaj 4 ételfestékem van, kék, piros, sárga és zöld. Meg nincs spraym se, szóval közelében sem jár a tiédnek!
    Nekem tetszik!:)

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy tetszik Mindenkinek! Köszi!

    Anyatigris: elméletileg pirosból, sárgából és kékből bármilyen szín kikeverhető (már csak rá kéne nekem is jönni, hogyan)

    VálaszTörlés
  7. nagyon jól néz ki!!

    VálaszTörlés
  8. Egyszerűen gyönyörű. Hogyan csináltad a pikkelyt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Szerintem (...húúú, de rég volt...) valami kerek dologgal, a felét ferdén belenyomva készülhetett.A nagyságából ítélve lehet, hogy díszítőcső (ami a habzsákhoz kell) hátuljával.
      De ha nem tartasz ilyen dolgokat otthon, például üdítős kupakkal (vagy az üdítős palack szájával) is megpróbálhatod, de az nem lesz ennyire éles, mert vastag műanyagból van.

      Törlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...