2012. július 3.

Orchideás és kálás menyasszonyi torta melegrekorddal

FŐCÍMEK AZNAP: (forrás: ITT)

"Melegrekordok dőltek meg reggel

Megdőltek a budapesti és az országos napi minimumhőmérsékleti rekordok is vasárnapra virradóra - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

Július elsejére virradóra mostanáig az országban 1987-ben Budapesten volt a legmelegebb, 23,6 Celsius-fok. Ehhez képest most hajnalban a fővárosban 24,3 fokot mértek, ezzel a budapesti rekord megdőlt. Még ennél is melegebb volt viszont a hajnali órákban Tatán, így az új országos napi minimumrekord 25 fok lett."

Bevezetőnek ennyi. 
Ezt szerintem senkinek nem kell részletezni, hogy mit is jelent egy torta (és készítője) számára. Az meg csak a véletlen műve, hogy éppen Tatára készítettem ezt a tortát.

Nagyon szép környezetben volt a lakodalom, és szerencsémre pár fotót is tudtam a helyszínen készíteni. A székekről hiányzik a masni, de így is tökéletesen illett a torta ebbe a környezetbe.

A tortán lévő orchideák sajnos nem az én kezem munkáját dícsérik, "őket" Lenke készítette. A kálák viszont s.k. készültek a két különálló tortán. (A menyasszonyi csokor is orchideás-kálás volt.)















26 megjegyzés:

  1. Csodálatos tortát készítettél, Lenke meg csodás orchideákat. Első pillantásra azt hittem igaziak. Biztos az ifjú pár és a násznép is el volt ragadtatva ettől a csodától!

    VálaszTörlés
  2. Hű, gyönyörűen beleillik a környezetbe! Le a kalappal, ilyen hőségben melózni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örültem, hogy itthon nem szenvedtem a fotózással, nagyon sokat "dob" egy tortán a megfelelő tálalás.

      Törlés
  3. Gyönyörűek! Megint bejön a kevesebb-több elve.... Imádom a tortáidat, ezek nekem sosem "túl sok" díszítéssel készülnek, tökéletesek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy örülök, hogy tetszik, és Te is úgy látod, ahogy én gondolom :-) Megpróbálok arra törekedni, hogy még csak véletlenül se legyen giccses egy tortám sem :-) (Bár biztos volt már rá példa) :-))))

      Törlés
  4. Megint gyönyörűt alkottál, gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  5. a szokásos tökéletes torták! annyira gyönyörűek, hogy alig találok szavakat. és persze köthetem fel a gatyámat; most szombaton nekem is kálást kell prezentálnom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Andi! Várom a kálásaidat, biztosan különlegesek lesznek! :-)

      Törlés
  6. Gyönyörű lett M@rti!!!!!!!
    Annyira szépek ezek a hófehér, letisztult, minimális diszítésű torták.
    Nagyon ügyi vagy, és a kálák is szépek!! :-)

    A meleggel kapcsolatban pedig annyit, hogy én berendezem a pincét a tortázós napokra és ott fogok "alkotni" a héten! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Zsuzsi!
      Irigyellek a pince miatt! :-) Az nem csak a meleg miatt lesz jó, hanem nem kell azonnal összepakolni, mert nem leszel útban senkinek (gondolom), és nem látják a tortázással járó rendetlenséget. :-)

      Törlés
  7. Egyszerű, mégis szinte életre kel az ünnepi környezetben. Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Galagonya! Megtaláltam hozzá a megfelelő hátteret :-)

      Törlés
  8. Hű, de szépek! Egyszerűen tökéletes torták. Annyira élethűek az orchideák. S olyan összhangban vannak a színek! Gondos tervezés előzhette meg az eseményt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi!
      A menyasszony nagyon alapos volt, mindent megtervezett, így nem volt nehéz dolgom vele, mert egyezett az elképzelés az én ízlésemmel.

      Törlés
  9. M@rti, te vagy a képen? Nagyon jól nézel ám ki! És a torták is, meg az egész külső-belső környezet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én! Köszi! :-) Már amennyire jól lehet kinézni 40 fokban, hátragumizott, de mégis szétcsúszott hajjal, klíma nélkül, több napi nem-alvás után :-)))
      Nagyon szép volt a környezet, az biztos!

      Törlés
  10. Nagyon szép torták nekem nagyon tetszenek..:)

    VálaszTörlés
  11. Meseszép! Nagy művész vagy, az biztos!

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...