2012. szeptember 4.

Házi füstöltsonka TORTA, rumos-mazsolás gesztenyekrémmel, bevállalósoknak






Szomszédasszonyommal régóta tervezzük, hogy a Férje a kerek születésnapján egy "húsos" tortát fog kapni. Nem nagy édességevő, de egy szülinap nem szülinap torta nélkül! 
(Bár... kolbászkrémmel tölthettem volna a sós piskótát, egyedüli problémám a bevonóval lett volna, mert még nem hallottam, hogy sós v. semleges változata is létezne, pedig biztosan elkészítettem volna Neki! 
Hmmm. . . .  ki kéne dolgozni, le kéne védetni . . . ötlet: stipi-stopi)

Nagyon nehéz egy ilyen tortát fotózni; a népi motívumos háttérbe beleolvad a sonka, a feketénél pedig homályos lesz. Sajnos nem adja vissza az élő kép élethű látványát.

Érdekes, szórakoztató dolog elkészíteni egy húsételt, teljesen más alapanyagokból, mint amit a szemünk és ízlelőbimbónk várna. (Példa erre még a sültcsirke-tortám, a többi állatfajtámról nem is beszélve.)

Megjegyzés: ez egy bontatlan, kezdetlen sonka, és a füstöléstől sárgás a fehér része!

5 megjegyzés:

  1. Egy ilyen fincsi sonkát én is elfogadnék. Nagyon jól sikerült!.Hmmm, sós változat,azt is megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  2. Hehhe, nagyon jó lett! :)) Szinte érzem a finom füstölt illatot! :) Ügyes vagy nagyon! :)

    VálaszTörlés
  3. Bevállalnám! Ezt is meg az eredetit is...aztán meghalnék!))

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok! Nagy sikere volt!

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...