2012. szeptember 14.

Menyasszonyi torta barackrózsaszínben

Renike, (akinek a zöld orchideás, illetve kálás tortákat készítettem) barátnői is sorban mennek férjhez. Mintha megbeszélték volna, hogy csakis idén, mindannyian. Nála kóstolták a barátnői a prototípus ízeket, és azóta a lánybúcsúkra is, és esküvőre is engem kértek fel, hogy készítsem el a tortájukat.

Zsanika tortája hófehér volt, barackszínű hortenziavirágokkal. Nem az a tipikus, nagyfejű hortenzia, csak virágfejek egyesével, illetve százasával, ugyanis körülbelül 200, azaz Kettőszáz darab került a tortára.
Kiszaggattam, megszárítottam, lefújtam festékszóróval, és felragasztgattam a torta oldalára őket. Idegtépő meló, főleg nagy melegben. Mire az esküvő helyszínére vittem, le is potyogott pár darab, de előrelátóan javítókészlet is volt nálam, így a hiba helyrehozható volt. (Meg különben is, ki számolja, hogy 226 vagy 218 virág van csak rajta?!)

Az egész tortát átfújtam gyöngyház lüszterrel, ami szép szatén csillogást kölcsönzött a tortának (enyhén tompítva az amúgy is halvány pasztellszínt). 

Az ötlet a menyasszonytól származott; alsó szint tömve virágokkal, következőkön kevesebb, ill. 1-1 darab, a legfelső pedig legyen üres.

A problémám a fotózással a szokásos: nem lehet pasztellszínű tortát szépen lefényképezni, mert halványabb lesz, mint az életben. Pedig próbáltam más háttérrel is. Sajnos barackszínű szaténszalag nem kapható, ami azért dobott volna az árnyalaton.
A helyszínen készített (szabadtéri) képek biztos jobbak lettek volna, de így is két markos férfiember tudta csak a kocsitól a hűtőig becipelni, ezért nem mertem megkérni őket, hogy vigyék a megterített asztalhoz.




6 megjegyzés:

  1. Annyira szééép! Kedvet kaptam hozzá.:)
    Biztosan én nem állok a helyzet magaslatán, de kérlek áruld el: az oldalon belül hol és hogyan lehet esetleg konkrét megrendelésről beszélni? :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, Lányok!

    Kedves Tekla!
    Nem véletlen, hogy nincs elérhetőségem, ugyanis nem készítek idegeneknek tortát, csak családon belül (rokonoknak), ill. barátoknak.
    Azért köszi...

    VálaszTörlés
  3. Ettől féltem. :P

    Hát akkor további jó sütkérezést, majd benézek időnként gyönyörködni.:)

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...