Nálam sok minden fordítva működik; karácsony előtt nem volt időm megsütni, hát megsütöttem a napján!
Különben is, ezt meg lehet enni bármikor!
Holnap december 31-e lesz . . . még beleférne egy újabb adag.
Különben is, ezt meg lehet enni bármikor!
(Csak melegen ne! Tapasztalat...)
Tavaly is a két ünnep között készítettük az 5évesemmel a mézeskalácsokat, de akkor azért, mert addigra már elfogyott az előző adag. Tehát a tanulság: túl korán sem jó elkezdeni a sütögetést, vagy pedig folyamatosan kell végezni december 19-től 31-éig. Holnap december 31-e lesz . . . még beleférne egy újabb adag.
Rögtön dupla adagból készült, de a normál mennyiség receptjét írom le. Nálam "Vaníliás kifli"-ként van az ezeréves receptes füzetembe beírva, de talán Hókiflinek is hívják.
- 25 dkg lisz
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált mandula vagy dió
- Vaníliás porcukor a hempergetéshez.
Vajat a liszttel elmorzsoljuk (hideg kézzel - ez nálam könnyen teljesíthető kritérium), vékony rudakat sodrunk belőle, eldaraboljuk (mokkáskanalat használtam mércének - mármint a hosszát), végüket elvékonyítjuk, kisütjük (200 'C - 12 perc nálam. Halkan megjegyzem, hogy én úgy szeretem, ha egy kicsit megbarnul a vége, pssszt...), és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Végeit olvasztott csokiba is márthatjuk. Megvárjuk, míg kihűl rendesen, addig nem csipkedjük még a törött darabokat sem!
Ó igen, ismerem!! A címben felsoroltak miatt nem készült most nálunk! :D Békés, boldog új évet kívánok!! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Csilla! Viszont kívánom én is!
TörlésRemélem, azért nem lesz gyomorrontásotok ezektől a szép, finom kifliktől!
VálaszTörlésM@rtika, sikeres, szerencsés, boldog 2013-as esztendőt kívánok az egész családodnak, neked pedig pluszban még vidám alkotókedvet!
Köszönöm szépen Mariszka! Viszont kívánok én is mindenféle Jót az egész Családnak!
TörlésBoldog Újévet kívánok Nektek, M@rti! Bármilyen finom is, csak mértékkel a hókiflivel ;)
VálaszTörlésKöszi, viszont kívánom én is Néktek! :-)
Törlés