2013. április 15.

Ananászos cupcake fehércsokis-kókuszos krémmel


Többször készített (valójában kuglóf-)receptemet használtam fel alapul ehhez a gyors finomsághoz.

Hozzávalók 12 db normál méretű muffinhoz:

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 14 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15-20 dkg ananászkonzerv, apró darabokra vágva.


A tojásokat a vajjal és a porcukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam - az előzőleg összevegyített - száraz hozzávalókat, majd az ananászt is a végén.
A papírkapszliba töltöttem a muffinsütő mélyedéseibe, majd 180 fokon 35-40 perc alatt megsütöttem.
Teljesen kihűtöttem, majd fehércsokis-kókuszos trüffelkrémet készítettem 10 dkg fehércsokiból, 1 dl  tejszínből, és egy kis kókuszreszelékből.
A krém alapját megtalálod az Alapreceptek fülecskére kattintva, a Tortakrémek között is.

4 megjegyzés:

  1. Hú de jól hangzik, anaász és fehércsoki együtt nagyon finom lehet:) Nagyon elegánsak a gyöngyös díszítéssel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg nagyon finom, emiatt már többször elkészíttettem. Köszi szépen!

      Törlés
  2. Már a főcímet olvasva összefolyt a nyál a számban hmmmm de amikor megláttam a csodás cupcaket.... extra! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...és milyen gyorsan elkészül...! ;-)

      Törlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...