2013. április 6.

Kaméleon torta

Kisebbik lánykámnak a napokban volt a 20. születésnapja. Egyértelműen személyre szabott tortát gondoltam készíteni Neki(k). A Barátjával (24.) ugyanis együtt ünnepelnek, és megpróbáltam egy közös tortában gondolkodni. Dávid nagy állatbarát, rendelkezik is egy sisakos kaméleonnal (Chamaeleo calyptratus) amitől Nikim világgá tudna futni.
Feladtam magamnak a leckét; rózsaszín csajos is legyen, meg állat is egyben, ezért más választásom nem lévén, maradt a rózsaszíncsíkos(-foltos) hüllő (kedves anyuka vagyok, ugye?!).
(Fordított ötletként még beugrott a képe egy kaméleonmintás, zöldes színű, de formáját tekintve csajos külsejű táskának is, na de ne már!)

Tudom, tudom, nem éppen életszerű-élethű, de miért kell egy tortát komolyan venni?! (Különben is, arról híres, hogy felveszi a környezete színeit.) Aztán ha már úgysem "igazi" az állatka, a faágnak sem kell igazinak lennie, amin tartózkodik, így végre kipróbálhattam az új, gyári, csokis bevonómasszámat. A csokiszínű fa legalább nem ütött el túlságosan a rózsaszín kaméleontól. (Igaz, ha egy átlagot tekintve 10 évvel fiatalabbak lennének "gyerekeim", jobban illett volna hozzájuk ez a mesebeli kinézetű torta.)

Tovább bonyolította életemet a kompresszorom is, amiből fújás közben elillant a nyomás (ráadásul vizet is köpködött) tehát folyamatos, egyenletes színek felvitele lehetetlen volt, az amúgy is könnyen foltosodó vaníliás (szintén gyári, de ritkán használt, mivel drága) bevonómasszán. Bevonásra tökéletes, színezésre tökéletlen. Már máskor is jártam úgy vele, hogy a lila festés pár órán belül kék lett rajta.
Tehát a rózsaszín rész további zöld/más színekkel való pöttyözése el is maradt. Az meg nem jutott eszembe, hogy ecsettel is lehet festeni.

Kaméleon torta



Chamaeleo calyptratus


21 megjegyzés:

  1. Szívből gratulálok a lányod szülinapjához és Neked, mert biztos vagyok benne, hogy mosolyt varázsoltál az ünnepeltek arcára és csökkent a lányodban a hüllő-iszony. Zseniális ez a pink megoldás és való igaz, milyen színűvé válna ez az állatka egy nagyon csajos, rózsaszín szobában? Hát ilyen színűre.....;-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán megszereti az igazit is, mivel ebből evett :-)
      Köszi! :-)

      Törlés
  2. Jujj de jó lett! Nagyon tetszik! Na de Mártika... A kisebbik lányod 20? Ez valami vicc?! Max egy 5-7 éves gyerkőcöt tudtam volna elképzelni neked, hisz olyan fiatal vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Én sem hiszem el, hogy már ilyen "öreg", biztos elszámoltuk! Igen, van 7 évesem is.
      Akkor is lett gyerekem, amikor korán volt divat szülni, és most is, amikor már későn. Mindig divatos vagyok, na' ! :-)

      Törlés
    2. De komoly nőci vagy te! :D És divatos! :D Puszi!

      Törlés
    3. A komolyság korral jár... ;-)

      Törlés
  3. Szuper jó ez a torta! Boldog szülinapot! :-)

    VálaszTörlés
  4. Szó szerint állati jó lett! :) A tortádon nem látszik a megpróbáltatás egyáltalán! Boldog születésnapot a lánykádnak! :)

    VálaszTörlés
  5. :D "Az még nem jutott eszembe, hogy ecsettel is lehet festeni." Kész, itt már hangosan röhögtem! :D Pazar lett, ne blamáld magad! :) Remek kaméleon, az enyém hétszentség, hogy az oldalára dőlt volna, amilyen mákos vagyok. :)) Gyönyörű a csajszid, csak nem anyja-lánya? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is le akart mászni róla, de saslikpálcikával odaszögeztem! :-)

      Szerencséjére nem annyira! :-) (mármint nem annyira hasonlít; Ő szép!)

      Törlés
  6. Nagyon szuper lett ez a kaméleon torta!
    Nincs vele semmi baj, a színeivel se.
    Isten éltesse sokáig a lányodat meg a barátját!
    Helyesek a képen, no meg a kicsi fiad is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, átadom mindegyiknek! :-)

      Törlés
  7. Szuperjó a torta no de én azon döbbentem le, hogy 20 éves alányod... ráadásul a kicsi??? Te se nézel ki sokkal többnek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Marcsi! Ennek jobban örülök, mintha a tortát dicsérted volna! :-)
      (Azért szoktam tükörbe nézni ám!)

      Törlés
  8. Márti, annyira birom a stilusodat:))))))kár ,hogy alig van idöm olvasni. pusziii

    VálaszTörlés
  9. Márti, csucs ez a torta, és imádom az irásaid, kár,hogy alig van idöm olvasni öket. puszii

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...