2013. május 17.

Epres görögjoghurt - kicsit "házi"

Epres görögjoghurt

Mi a véleményetek a bolti epres joghurtokról?

Szerintem van köztük egész finom is. Nem tudom, hogy milyen aromával készül, de jó az íze. De az is lehet, hogy ez a fenséges íz a színezékként használt bíbortetű-lárva kivonatának köszönhető?!

Most lemondtam ezekről.

Kapható nagyobb kiszerelésben, olcsóbb áron is natúr görög joghurt. Azt kevertem össze a villával szétnyomkodott eperrel, és egy kis mézet is tettem bele, mivel az epernek sem volt még nagy cukortartalma. 

...és ha már felötlött bennem az egészségtudat, és ennek ellenére miért nem alacsony zsírtartalmú natúr joghurt volt az alap? Hát azért, mert a görög joghurt sokkal finomabb, krémesebb, és különben is, ki akar diétázni?!

Legközelebb már édesebb (házi)eperrel fog készülni, és talán a görögjoghurt házi elkészítésével is megpróbálkozom.

6 megjegyzés:

  1. Pont így vagyok vele én is, némelyik joghurt nagyon finom, eteti magát, na de mitől:) Jobb, ha nem tudom. Én is így szoktam, mindenféle gyümölccsel, sokkal egészségesebb. Szép hosszú hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm ebben legalább valóban az van aminek lennie kell és annyi amennyit szeretnénk :)

    VálaszTörlés
  3. Így van ez nálunk is! Nagyon sokszor kipróbáltam a házi joghurtkészítést, de legtöbbször túl híg lett, volt amikor valamiét nyúlóssá vált.
    A napokban sikerült végre! Élőflórás kefirt vettem, ezzel oltottam be a jó meleg házi tejet. Termoszba öntöttem és reggelre vastag, krémes állagot kaptam. A gyermekek keményen osztozkodtak rajta, hogy ki egye a többet:-) Eperlekvárt kavartam hozzá, finom vacsora volt!

    VálaszTörlés
  4. Én már évek óta nem veszek bolti gyümölcsjoghurtot. Jó minőségű krémes joghurtba teszem a friss vagy mirelit gyümölcsöket, kis mézet vagy nádcukrot és kész a finom nasi!

    VálaszTörlés
  5. Hát,én egyszer azt olvastam, hogy az epernek az aromáját lehet a legjobban hamisítani,ki tudja mivel?

    VálaszTörlés
  6. Hajni akkor az nem joghurt lett hanem kefír. A kefírben kefírgombák vannak, míg a johgurtokban különböző bifido és lactobacillusok. Teljesen más a kettő.

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...