2013. június 19.

Buddha cake

Buddha cake

 

Mindig tanul az ember! Én azt hittem, hogy ha Buddha, akkor az széptelen, pocakos. De nem! Amint utánanéztem, rájöttem, hogy tényleg van szebb Buddha is, hisz' már "láttam" máskor is. Aztán a Ying és Yang sem a buddhisták tana, mert az már taoista, tehát ez a fekete-fehér egymásba fonódó kör alak, pöttyel a közepén sem lesz jó erre a tortára.
Viszont kell rá csí! 
Fa, egymásra rakott kövek... a bambusz pedig lemaradt idő hiányában, mivel a térdelő Buddhát nem hagyhattam ki! Még jó, hogy kell rá lepel (vagy mi), mert így nem kellett az alakját emberibbre formáznom...épp elég volt az arca! (pláne Unidecből!)
Készült egy tavirózsa is, ami tulajdonképpen majdnem lótuszvirág. Hát, ezt sem tudtam, hogy a kettő nem ugyanaz. Nagyon hasonlítanak, csak egyiknek a vízre ér az alsó levele, a másiknak pedig nem .... hmmm, de okos lettem! 
Szóval abban a lótuszvirágban csücsült a mi buddhánk, de valahogy nem illett a képbe, eltakarta Őt, ezért nem is ebben a formában került a tortára. Nem utolsó sorban, pedig törekedtem a letisztult kinézetre. (Azok a kis izék ott viszont lótuszok.)

Remélem, érzitek, ahogy áramlik a csí!

4 megjegyzés:

  1. M@rtika, látod milyen hasznos volt számodra ennek a tortának az elkészítése! Elmerülhettél a keleti tanokban!
    Még egy-két ilyen gyönyörű Buddhás torta, és megvilágosodsz...:)

    VálaszTörlés
  2. Mariszka, már megkezdtem a megvilágosulást... (ettől függetlenül)
    Köszi! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nekem átjött (vagy hogy mondják? :)az energia is és a torta is :))

    VálaszTörlés
  4. Ragyogóan megoldottad! Nekem nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...