2013. október 19.

Micimackó formatorta lépésről lépésre

Rég hoztam tutorialt, pedig látom, hogy óriási rá az igény. A lótortám fázisairól az elmúlt 2 év alatt több, mint 4800 oldalletöltést számol a statisztikám. 
Vajon a Micimackó túl fogja ezt szárnyalni, és keresettebb lesz?

Micimackó torta
Első lépésként süssünk egy tetszőleges, bár kissé tömörebb, faragható piskótát. Töltsük meg a már bevált krémünkkel, dermesszük meg a hűtőben, és kezdődhet a faragás.

Alakítsuk ki nagy vonalakban a fejet és a törzset. Nem baj, ha nem lesz szimmetrikus, hisz Micimackó sem áll állandóan vigyázállásban.

Puncsmasszából (keksztekercs-massza) alakítsuk ki az arc mélyedéseit, és kiálló részeit, valamint a lábait. Kenjük be vajkrémmel (illetve olyan krémmel, ami bírj a külső marcipán- vagy egyéb bevonatot).

Jelen esetben külön burkoltam a fejét. Egyébként mindig egyben szoktam (mármint más állatoknál; Micimackóból ez az első eset) az egész testet, nem tudom miért döntöttem így, hisz' így sem volt könnyebb dolgom. 
(Megjegyzés: a keverőlapátot - kép jobb oldalán - nem használtam fel, nem tudom miért van ott, hehehe...)

....majd a testét is. Ujjainkkal óvatosan próbáljuk meg az arc jellegzetes részeit megformázni.

Burkoljuk be a lábakat is.....

Kicsit hagyjuk nagyobbra a masszát, és hajtsuk vissza óvatosan a széleit. Ez azért szükséges, hogy ne lehessen "alálátni".


Csináljuk meg a lábfejeket is burkolómasszából....

...és igen-igen!
Most jön az, hogy a továbbiakat elfelejtettem fényképezni, annyira belemerültem a készítésbe. Azért az elméletet leírom, már "nincs sok hátra".

Tehát: a kezeket burkolómasszából készítettem.

Airbrush segítségével lefújtam a maci testét, de tökéletesen megfelel sárgára színezett burkolóból is. Ekkor már a lábakat és füleket is a testére rögzítettem saslikpálcika (jelezni a Fogyasztóknak!) segítségével. Pirosból kiszabtam a ruháját, ami egy ívesen vágott, majd a felső szélén befelé behajtott téglalapból állt. Az alsó szegélyre csak varrásnyomot készítettem macipánformázóval. 
Próbáljuk meg csak úgy "rádobni", gyűrni a rucit, nem kell tökéletesen rásimulnia, az élethűbb hatás kedvéért. Erre a pirosra ragasszuk a kezeket (szintén sárgára fújt/gyúrt anyagból), majd egy ruhaujjat is szabjunk  a muszklijára (mennyire jó is, ha az Ember Lánya egy kis szabó-varró ismeretekkel rendelkezik - autodidakta módon régebben varrtam a család számára).





Már csak az apróságok maradtak; orr, szem, szemöldök.

(húúúú, már tudom is, legközelebb mit csinálnék másképp! - például a száját - ....ez az örök maximalizmus....higyjétek el, a 2éves kislány tökéletesen elégedett volt vele, sőt a Nagymama is, aki Anyum barátnője.)

Jó munkát! Várom a visszajelzéseket - ha elkészítettétek - itt a megjegyzések rovatban!




12 megjegyzés:

  1. Jajjjj de kis cuki lett! A fázisfotó szerintem kincset ér!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi, de nem hiszem, hogy Te nagy hasznát vennéd! :-) :-D

      Törlés
  2. Szép munka, az ember olvassa és nem tünik bonyolultnak pedig megcsinálni nem egyszerű

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi, Andi....es tenyleg nem bonyolult, csak neki kell allni!

      Törlés
  3. De hisz ez egy Micimackó baba!!! Nagyon tündéri, és szerintem tökéletes! És bár én vagyok a legnagyobb rajongód, ezt minden elfogultság nélkül állítom. Évi

    VálaszTörlés
  4. Nem igaaaz! Én, én, én!!! Én vaqgyok az elsőszámú rajongód!
    Köszi a fázisfotókat, de én csak a szemeket meg a szemöldökét merném megcsinálni a macinak
    Sajnos nincs kézügyességem....

    VálaszTörlés
  5. Jucikaaaa! ....és tényleg Te vagy az első "rendszeres olvasóm"; nem felejtem ám el! Koszonom szepen! Puszi! (De, siman megcsinalnad!)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó!!! Aranyos vagy, hogy megosztod velünk a készítés menetét! Nem gondoltam, hogy kész megtöltött piskótából kell kialakítani. Lehet, hogy egyszer nekiveselkedek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi Mariszka! Ha segitseg kell, tudod hol talalsz! :-)

      Törlés
  7. Annyira jó, hogy ilyen részletesen és szórakoztatóan írsz le mindent! Imádom! Ha tudnád mit filóztam én már az öltöztetésen...:)

    VálaszTörlés
  8. Koszi, orulok neki! :-)
    A keszitese is szorakoztato, foleg, amikor ujra kell csinalnom valami részét, mert tulsagosan vicces lesz! :-) Puszika!

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...