2013. november 4.

Sacher - mert megérdemlem!

Édesség-ehetnékem támadt, ez a Sacher épp érdemes és alkalmas volt arra, hogy gyorsan-gyorsan elkészítsem - csak úgy... önző módon, magamnak (azért nem én ettem meg az összeset, de majdnem).

110 g porcukrot 130 g vajjal kihabosítunk, egyesével hozzákeverünk 6 tojássárgáját, 130 g olvasztott, jó minőségű étcsokit, majd óvatosan hozzávegyítjük a 6 tojás keményre felvert fehérjét és 130 g búzalisztet. Nálam 175 'C körüli hőmérsékleten 35 perc alatt elkészült.
Kettévágjuk, megkenjük baracklekvárral, csokival nyakonöntjük.

Ebből a tésztából készült már nálam sütinyalóka is, de azt a többletidőt már nem bírtam volna ki, ami a készítésével jár. Így sem tettem rá a "Sacher" feliratot; minek, ha úgyis melegen vágok belőle. Épp elég kínzás volt részemről és számomra, megvárni a fotózás miatt elpocsékolt időt.

(Jó ez melegen is, felirat nélkül is!)

Sacher!
...és egy közeli, a hatásosabb kínzás kedvéért...


5 megjegyzés:

  1. Hm...jöhetne, nagyon guszta a csordogáló lekvárral és csokival! :)

    VálaszTörlés
  2. De szívesen falatoztam volna Veled! Ketten hamar végeztünk volna.... :)

    VálaszTörlés
  3. Szép lett a tortád, biztos finom volt! Mert megérdemled! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is megérdemelném, de még mennyire. :D Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  5. Koszonom szepen Lanyok!

    Ti is megérdemelnétek, naná!!! :-D

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...