2014. március 31.

Barackszínű orchideás torta 70. szülinapra

Mártival nagyon jó barátságban voltunk tizenéves korunk utolsó éveiben; együtt "bandáztunk" (a szó jó értelmében). Aztán eltelt jó pár év, és újra felevenítettük a barátságot, mivel a közelünkbe költöztek férjével, lányukkal és anyukájával (meg a kutyával).

Márti néniről azt kell tudni, hogy egész életében ügyesen tortákat sütött másoknak, de soha nem volt saját szülinapi tortája, ahogy nekem sincs - főleg amióta én készítem őket a családnak/barátoknak, vagyis mindenkinek, csak magamnak nem. 
Teljesen más jellegű volt akkoriban a torta-divat, mint manapság; nem volt drótos cukorvirág és szilikonos formázóval készült csipkeszegély sem, (épp)ezért nagyon örült a kedvenc barackrózsaszínjébe öltöztetett tortának.
A 80-adikra is én fogom készíteni ... meg a többi kerekre!

Barackszínű orchideás torta

5 megjegyzés:

  1. Csodaszép lett :) Igazán kedves tőled, hogy megajándékoztad Mártinénit :) Amióta magam sütöm a tortát a barátoknak és a családnak azóta engem sem leptek meg tortával a szülinapomon... nekem is jólesne :( Remélem a bejegyzésed kapcsán a családod születésnapodon meglep téged is egy tortával. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép és harmonikus lett. A számok formája kifejezetten tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép a torta, imádom a színeit!
    Nos engem meg szokott lepni a családom szülinapi tortával.(REmélem, nem olvassák a blogodat!)
    Én meg azért morgok mindig magamban, mert ha cukrászdából rendelik, a piskótát fűrészpornak érzem, a krémek meg tele vannak mindenféle fokozókkal, amiket én nem használok. Ha háznál csináltatják, ott Hulalával készül meg.....inkább nem is folytatom. A keresztlányom szokott meglepni igazi házi tojásból sütött piskótával, amit megken csokis pudingos krémmel. Azt szeretem, és reménykedek benne, hogy felnőve valamelyik unokám kedvet kap a házi sütésre!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen Mindenkinek!

    A válasz a Mariszkánál van: igazából nem is bánom én sem, hogy nem kapok tortát! :-D

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...