2014. április 7.

Gyömölcsrizs - ez most meggyes

Gyümölcsrizs 


Ez az egészségesebbek közé tartozó édesség azért jó még, mert hozzávaló mindig akad itthon. Gyorsan elkészül, mindössze a hűtésére kell várni egy kicsit.

Egy pohár rizst feltettem főni annyi vízben, hogy épp ellepje. Pár perc alatt beszívta magába, ekkor dobtam bele egy darabka vajat, és pici sót, majd felöntöttem legalább háromszoros mennyiségű forró tejjel. Többször megkevertem (ezt lehet, mert akkor jó, ha ragacsos lesz). A végén kb. 1 evőkanál étkezési keményítőt (vagy vaníliás pudingport) kikevertem még egy pohár tejjel, hozzáöntöttem, és pár percig főztem még. A végén hozzákevertem a cukrot (ízlés-, tűréshatár szerint) vaníliás cukrot, és kezeletlen citrom reszelt héját.

Ezt az alapot lehet dúsítani apróra vágott barack(befőttel), vagy akár a képen látható meggyszósszal is rétegezhetjük (befőtt levét egy kis keményítővel/pudingporral besűrítjük, majd a végén hozzákeverjük a meggyet is).

Gyümölcs híján kakaóporral is megszórhatjuk; ebben az esetben még melegen is jó!


4 megjegyzés:

  1. De szeretem én is ezeket a poharas finomságokat! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Imádjuk és szinte szóról-szóra ugyanígy készítem! Csak én az aljára szoktam összefőzni fagyos ribizlit-némi cukrot-kevés pudingporral. De most jöhetne ez a csábító, meggyes verzió! ;-)

    VálaszTörlés
  3. Koszi, Lanyok! Lehet, csinalok meg egy adaggal most is. :-D

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...