Tegnap óta egy teljes tepsivel elfogyott (90, na jó, csak 80%-át én ettem meg). A többit elkóstoltattam. A recept szomszédasszonyom, Noémi kedvéért (nézzétek meg tökéletes tortáit!) kerül feltöltésre ilyen rekord gyorsasággal. Szerintem még ma elkészíti - ahogy ismerem.
A recept saját ihletésű, de ennek ellenére tökéletes lett - több visszajelzés (100%-os) átlagából számolva.
![]() |
Málnás-ribizlis süti |
- 6 tojás
- 6 evőkanál víz
- 25 dkg cukor
- 4-5 evőkanál jó minőségű kakaópor, annyi liszttel kiegészítve, hogy összesen 25 dkg legyen
- 0,5 sütőpor
Fentiekből hagyományos módon piskótát készítünk.
Vagy:
Én "nemhagyományos" módon készítem a piskótáimat. Vagyis először felverem a tojások fehérjét a cukorral, egyesével hozzákeverem a vizet és a tojások sárgáját, még együtt is verem pár percig, hogy ne legyen túl híg, és a végén hozzávegyítem a sütőporos-kakaóporos lisztet. Ezzel már ne keverjük sokáig, mert akkor lesz "szalonnás" a piskótánk; vagyis megmaradjon a habos állaga!
Krém:
- 250 ml (növényi) tejszín habbá verve, ehhez (robotgéppel) hozzákeverve
- 100 g krémsajt (Mascarpone-jellegű)
- 100 g tejföl (20%-os)
- 100 g ribizli
- 150 g málna
Nem kell pürésíteni a gyümölcsöt előtte, a robotgéppel is elegendő.
Rákenjük a kihűlt piskótára, tetejét megszórjuk
- 100 g ribizlivel
- 200 g málnával
Tetejére tortazselét teszünk, és jól behűtjük.
Megjegyzés: a krém hozzávalóit és a gyümölcsöt is "szemre" mértem, nem kell ragaszkodni az arányaimhoz.
Ez egy közepes méretű tepsibe elegendő mennyiség.
Receptemet a Mesterszakács weboldalon is megtaláljátok.
Ez pedig szintén málnás (négerkocka), egy másik ribizlis sütim pedig itt található.
Nagyon gusztának néz ki! Imádom a piros gyümiket ;)
VálaszTörlésHip hip hurrrrráááá! :-))))
VálaszTörlésNagyon finom lehetett! :)
VálaszTörlés