2014. június 24.

Málnás-ribizlis habos süti

Tegnap óta egy teljes tepsivel elfogyott (90, na jó, csak 80%-át én ettem meg). A többit elkóstoltattam. A recept szomszédasszonyom, Noémi kedvéért (nézzétek meg tökéletes tortáit!) kerül feltöltésre ilyen rekord gyorsasággal. Szerintem még ma elkészíti - ahogy ismerem.

A recept saját ihletésű, de ennek ellenére tökéletes lett - több visszajelzés (100%-os) átlagából számolva.

Málnás-ribizlis süti
Egy bevált piskóta receptemet használtam:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 25 dkg cukor
  • 4-5 evőkanál jó minőségű kakaópor, annyi liszttel kiegészítve, hogy összesen 25 dkg legyen
  • 0,5 sütőpor

Fentiekből hagyományos módon piskótát készítünk.
Vagy:
Én "nemhagyományos" módon készítem a piskótáimat. Vagyis először felverem a tojások fehérjét a cukorral, egyesével hozzákeverem a vizet és a tojások sárgáját, még együtt is verem pár percig, hogy ne legyen túl híg, és a végén hozzávegyítem a sütőporos-kakaóporos lisztet. Ezzel már ne keverjük sokáig, mert akkor lesz "szalonnás" a piskótánk; vagyis megmaradjon a habos állaga!

Krém:

  • 250 ml (növényi) tejszín habbá verve, ehhez (robotgéppel) hozzákeverve
  • 100 g krémsajt (Mascarpone-jellegű)
  • 100 g tejföl (20%-os)
  • 100 g ribizli
  • 150 g málna

Nem kell pürésíteni a gyümölcsöt előtte, a robotgéppel is elegendő.

Rákenjük a kihűlt piskótára, tetejét megszórjuk

  • 100 g ribizlivel
  • 200 g málnával

Tetejére tortazselét teszünk, és jól behűtjük.

Megjegyzés: a krém hozzávalóit és a gyümölcsöt is "szemre" mértem, nem kell ragaszkodni az arányaimhoz.
Ez egy közepes méretű tepsibe elegendő mennyiség.

Receptemet a Mesterszakács weboldalon is megtaláljátok.

Ez pedig szintén málnás (négerkocka),  egy másik ribizlis sütim pedig itt található.


3 megjegyzés:

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...