2016. június 10.

Egy év óta...

Több, mint egy éve, 2015. tavaszától nem írtam bejegyzést. Ezen időszak alatt csak ritkán készültek nálam torták, így nem is nagyon tudtam volna mit mutogatni.
Ennek oka volt. Több is, amivel nem fárasztanék senkit. ....és különben is, ez egy vidám, süteményes-tortás oldal!

A fontos események alkalmából készült tortákat azért megosztom kicsinyenként, már csak azért is, mert Kedvenc Kolléganőm (a sok közül az egyik) kifejezetten kérte - sőt, követelte! - hogy írjak valamit. Mindegy mit, torta se kell, de a történetek tollra vetéséhez ragaszkodik. Egyébként is szórakoztatja sok napközbeni ténykedésem (hívjuk azt most munkának) és az ebből adódó bakizási lehetőségek vidámságra okot adó mivolta, és ennek otthoni folytatását olvasatban is szeretné látni - természetesen kizárólag munkaidő után! 
Legyen ez az egyik ok visszatérésemnek (azért ebből rendszer nem lesz, Jucus!).
A másik pedig mégiscsak a torta.

Turtles - 9. szülinap
Tehát 2015. tavaszánál járok, amikor legifjabb gyerkőcöm betöltötte a 9. életévét. Aztán egy év múlva, idén tavasszal a 10-et is. A legelső tortám is Neki készült, és mindet hoztam is sorra (most nem linkelek), de ez az utolsó 2 elmaradt.
Egyébként sem mutogattam volna szívesen a vájtszeműek körében, de ez nem a "szakmának" készült, hanem szeretettel! (Ugye mindenki ismeri azt a mondást, hogy mindig a cipész cipője lukas?! ...és aki nem tudná, nem vagyok cukrász, de ezen hobbi művelése elvárta volna tőlem, hogy esztétikailag is megfelelő tortát csináljak a saját gyerekemnek).

Minden évben az aktuális "őrületet" követve (és életkorát figyelembe véve) kellett a tortákat legyártanom. Először 5 évesen Spongyabob, és az ovis torták (mesebeli fatörzs, gombaházikó), majd a mérges madár-változatok 2 év szülinapján keresztül (6, 7.) aztán szintén 2 évben a Minecraft; na de ne menjünk ennyire előre, mert közben volt ez a Teknőc vagy turtlesvagymifene.

Nem tartozik a tárgyhoz szorosan, de barátokat is hívott vesztemre, és a 8 gyerek 12 felé futott - a maradék pedig fent maradt a lakásban LEGO-zni. Így többé nem lesz buli, csak akkor, ha az egy főre jutó - Ninjának kiképzett -  felnőttek száma meghaladja a gyerekekét.

Ez így 2 évvel később is - a képet meglátva - élénken előjött emlékeimből, pedig csak a csapat fele van rajta!

Jó buli volt ám!
Minecraft - 10. szülinap
Az idei, 10. szülinapján pedig újra a Minecraft győzött. Mivel a gyermek nagyon válogatós, ezért csak a keksztekercs jöhetett számításba, így a tradicionális - 1980-as évekből származó - receptúra alapján készítettem (tekercs helyett) lapokat, és abból lett a torta. A bevonat igazi marcipán, így a minél egészségesebbnek tűnő változat miatt, alá nem kentem semmiféle vajkrémet (ez ugyan esztétikai problémákat okozott - leginkább csak nálam).
 Már tudom, hogy mi lesz jövőre! Persze, hogy a gyerek kívánsága (ami addig ezerszer megváltozik)!

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy visszatértél, hiányoltalak - a humorodról nem is szólva, ami szerencsére még mindig ugyanolyan :)

    VálaszTörlés
  2. Koszi! Ez igazan kedves fogadtatas! Orulok, hogy Te meg itt vagy azóta! :-)

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...