2011. április 8.

Pórés-sajtos szalonnás quiche



Egy gyors vacsorához a quiche alaprecept szerint elkészítem az alapot, majd összemetélem az otthon található (és ízre harmonizáló) alapanyagokat; ez esetben pl. húsos szalonnát, póréhagymát, újhagymát, paprikát, reszelt gouda sajtot (v. ementálit, v. trappistát), reszelt karaván sajtot. 


Enyhén felverek 4 tojást, összekeverem 2 dl tejszínnel, 1 dl tejjel, sóval, borssal, és a már tésztára rendezett alapanyagokra öntöm. Kb. 180-190 'C - 30 perc, amíg szép színe nem lesz.


A fényképezéssel gondban voltam, mert esti villanyfény mellett nem sikerült élethűen, ezért másnap reggel a maradék szeletkét is megörökítettem:


Hidegen-melegen is finom!

4 megjegyzés:

  1. Hú de nagyon guszta,és finom is lehet!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Guszta is, finom is, az illata is étvágygerjesztő, csak az a gond, hogy este csináltam, és alig lehetett kiszellőztetni. Éjjel félálomban már annyira nem tetszett a kajaszag.
    Ja, és gyorsan, könnyen elkészíthető. Ajánlom mindenkinek!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kivánatos! Tetszik nagyon!

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...