2011. augusztus 25.

Képviselőfánk-torta


Képviselőfánk-torta 

Apum és Tesóm névnapjára készítettem ezt a képviselőfánk-tortát. A recept egy volt Kedves munkatársam, Marika gyűjteményéből származik. Sajnálhatjátok(-juk), hogy Ő nem ír blogot, mert nagyon-nagyon jó receptjei-ötletei vannak, és profin kivitelezi összes sütijét (is).

2,5 dl vizet felforraltam, beletettem 10 dkg vajat, pici sót, pici cukrot, majd 20 dkg lisztet. Ezt fakanállal kell kevergetni pár percig, amíg össze nem áll, oda nem kapódik egy kicsit az edény aljára, vagyis égetett tészta lesz belőle.
Langyosra hűtés után robottal belekevertem egyesével 5 egész tojást.

Zacskóba szedtem (csillagcsővel a végén) azzal a céllal, hogy majd szép egyenleteseket nyomok belőlük a sütőpapírra, de a vékony zacsi megadta magát a nagy nyomás hatására, ezért beletettem az egészet még egy zacskóba, hátha...
Hát nem...
Áttettem egy új, vastag reklámszatyorba a tésztát (újra hegye kivág, csillagcső beilleszt).
Hát ez sem...
Szemem felcsillant (miután lehiggadtam), mikor megpillantottam a 120 literes kukazsákot.
Na ezt már mégsem...
...és szépen, 2 kanál segítségével diónyi halmokat tettem a sütőpapírra (14 darabot), majd a maradékot rákentem egy 26 cm-es tortaforma aljára. Sokkal több is lehetett volna belőle, csak minden zacskóban maradt pár fánkra való anyag, ami elpazarlódott. 
220 'C fokon 20-25 percig sütöttem. A sütőbe tettem még 1 tepsit, amibe vizet tettem a pára miatt. Amikor már szép piros a teteje, és jónak látszik, még kell egy kicsit sütni, hogy ne essenek össze, ha kivesszük a sütőből.
Tökéletesek lettek! Szép magasak, ropogósak!
Tegnapra (a fánk készítésének időpontjára) rekordmeleget ígértek, ezért kimentünk a strandra, és hogy a fánkok addig ne száradjanak, visszatettem a még langyos sütőbe.
Ezt aztán főleg nem kellett volna..., összeestek, mire hazaértünk. Szerencsére még így is elég nagyok maradtak.


Ma töltöttem őket vaníliakrémmel, ami a következő:
1 cs. vaníliás pudingport elkészítettem a leírás szerint, beletettem még melegen 10 dkg vajat, 1 tojássárgáját. Ezt a tortaalapra tettem; szélét csillagcsővel, közepét meg csak rákentem (tovább kellett volna hűteni, úgy szebben lehet "formázni").
A felvert (növényi) tejszínnel ugyanezt tettem még egy rétegben, majd következtek a fánksapkák (ebből kb. 7 db kellett rá) a tetejére + porcukor.




5 megjegyzés:

  1. De jó ötlet. A férjem is imádja. Legközelebb majd ilyet készítek. Köszi. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Boldog névnapot apukádnak és a tesódnak!
    MI is nemrég csináltunk képviselőfánkot!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletes így, tortában készítve!

    VálaszTörlés
  4. Boldog névnapot!! :)
    Ez nagyon gusztusos, nagyon ötletes így elkészíteni!

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...