2011. október 17.

Barna kisvirágos születésnapi torta

Barna kisvirágos torta

Ez a torta szomszédasszonyom, Szilvi sógornőjének készült. Nem tudom miért én készítettem, mert -mint már említettem például a mézes-krémesemnél is- Szilvi tökéletes sütiket gyárt. Talán a díszítés miatt, mert azt még nem próbálta.
Egyetlen kikötés volt; legyen rajta sok-sok kicsi virág, és egyetlen tiltás; rózsaszín ne.

Sok történet nem tartozik a tortához, mert egy egyszerűbb, letisztultabb formát szerettem volna, Az ünnepelt 33 éves lett, így a virágok száma is adott volt.


Az alsó halványzöld bordűrbe hobbiboltban vásárolható dombornyomott papírral  (hivatalos nevét, nem tudom, ott általában nem rendeltetésének megfelelően vásárolok, hanem megveszem, ami megtetszik, és úgy gondolom, hogy fel tudom valami konkrét dologhoz használni) készítettem a mintát, ugyanúgy, mint Barbie-nál is. A virágokat kiszúróval böködtem ki, a színezés rajta ecsettel felvitt kakaópor és lüszter. Élőben jobban mutat rajta a gyöngyház csillogás, így az esti fényképen valahogy maszatolásnak tűnik. A virág "szára" szintén hobbiboltos szilikonnyomda, amit kakaóporba mártottam bele, és óvatosan ráhelyeztem a torta felületére.


Este készült el a torta, de nappali fényben is megörökítettem, így ez a kép más hatást is ad vissza, mivel a háttér is fehér. Érdekes, pedig ugyanarról a tortáról van szó.

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges, nekem főleg a virágok alatti minta tetszik, az nagyon kellett rá, de minden nagyon összeillik rajta.

    VálaszTörlés
  2. Annyira kis finom( most nem az ízére gondolok) ! Nagyon szépséges lett,szinte vétek felszeletelni !
    De szerintem már el is felejtették mind megették!

    VálaszTörlés
  3. Valóban gyönyörűen néz ki, nekem is tetszik a rajzolt virágszár. Én is bajban vagyok a marcipán mintázásával, ugyanis nem tudok sehol beszerezni a már több helyen említett gyurmamintázót. Mindenütt úgy néznek rám, mint aki kínaiul beszél. Megpróbálok a Te ötleted alapján keresni dombornyomott papírt. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  4. Katuci, Éva: örülök, hogy tetszik, köszi!

    Angéla: azt a marcipánmintázót meg lehet rendelni több helyen, de kb. 7.000 Ft körül van. Az egy mintás sodrófa, ugye, amire gondolsz? A Barbie-s (sőt rebarbarás) bejegyzésemben is írtam ötleteket drága eszközök helyettesítésére.
    Örülök, hogy használható ötlettel szolgáltam!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kellemes, ízléses kivitelezésű szép torta!

    VálaszTörlés
  6. Már jóval hamarabb akartam írni ehhez a tortához. De most időm is van végre! Már a képen is odáig voltam érte, nagyon tetszik!
    Meg a sok-sok kreatív részlet, mindig tanulok nálad valami újat! Nagyon-nagyon tetszik!

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...