2011. október 31.

Egy tortából két torta, vagyis go-go girl helyett.....

Elmondhatom, de tényleg, hogy még ilyent sem láttam senkinél! Akár bekerülhetne a "bevállaltam"-dolgok körébe is, de ez most -kivételesen- nem rajtam múlt.

Megtiszteltetés ért a napokban (megpróbálom a pozitív oldalát, és csakis azt nézni), mert egy ismerős ismerősének az ismerőse keresett, hogy Esztergomban egy baráti körből többen olvassák a blogomat, mert tetszik, amit csinálok. Ezt még szoknom kell, hogy esetleg az ország másik végében is "ismernek" - hjah' a mai világban mit várok, amikor itt a világháló, és nem csak egy bizonyos távolságig/hatókörig jut el az, amit ide a blogba felpakolok :-)
Egyszóval: rám gondoltak, (megtisztelő!) hogy készítsem el egy úriember (aki szintén ismerősnek az ismerőse -igazán nem is értem a kapcsolatokat, hogy ki kinek a kije) 50. szülinapjára a tortát. Szabadkoztam erősen, hogy én csak a családnak vagy barátoknak készítek, idegeneknek nem, meg különben is Esztergom messze van (cca. 55 km tőlünk) de nagyon-nagyon kérleltek. Küldtek is képet, de azt eleve nem tudtam volna megoldani, mert félig-meddig valami krémgirlandokkal díszített volt, figurával a tetején. Hát, olyant meg végképp nem! Mivel nagyon győzködtek, gondoltam, kivételt teszek (nem tudok különben sem nem-et mondani), ha a szállítást meg tudják oldani. 

A téma, valamint a megszorítás a következő volt: egy női alak lenge öltözetben, vagyis inkább ruha nélkül "ugorjon ki" a tortából, valamint kis piros virágok legyenek körülötte. Mivel kihívás volt - mert még emberi alakot (meg állatit is csak egyet, a Némo-t) soha nem készítettem - ezért vállaltam el végül is azzal a kikötéssel, hogy karikatúra-szerű lesz nagy valószínűséggel a végeredmény.


A figura készítését külön bejegyzésben, részletesen, képekkel illusztrálva tudnám ecsetelni, és szintén a "bevállalós" bejegyzésekhez címkézve. Szó szerint fetrengtem a röhögéstől, úgy sikerült! Megpróbálom rövidítve:


Ezek itt a fejek. Fogalmam nincs hogyan kell nekiállni, és mire valamelyikről elmondhattam, hogy az talán egy fej, annak a festését rontottam el. Végül is Halloween-időszak van, ezért merem feltenni! 


Summa summarum, megszületett nagy nehezen a fenti múmia. Mivel virágok készítéséhez szükséges cukormasszából készítettem, minden egyes mozgatásnál egyre több repedezés lett rajta. Igaz, az ünnepelt "már" 50 éves, de azért ilyen öregasszonyt nem szándékoztam rátenni, mint gogo-girl, ráadásul az arca meg életunt lett. Hogy kell mosolygós, esetleg huncut vagy netalántán félszemmel kacsintó csajszit csinálni!?!

Próba szerencse, újból nekiugrottam, immáron K2-ből, amiből köztudottan nem lehet figurát csinálni! (Most figyeljetek: én ezt tudtam előre, mégis nekiálltam a lehetetlennek). Teljesen megpuhul, minél jobban megdolgozod az anyagot, annál jobban! Képtelenség finom részleteket kidolgozni vele.

Közben mondom, már lehet előre hahotázni, mert a java még csak most jön!

E. T. ha-za-te-le-fo-nál . . .
Ezzel megnyerném bármelyik online-szörnyversenyt! Nem elég, hogy E. T, még cicije is van! Hurrá!


Pedig nagyon úgy nézett ki, hogy kezd emberi ábrázata lenni, de amikor a fejébe belenyomtam a rögzítő pálcikát, azt meg belenyomtam a testébe, véletlenül megnyomtam az arcát, és úgy keletkezett E. T.

...és hogy milyen modellt használtam hozzá (mivel már egy babája sincs lányaimnak, fiamnak is csak lego-emberke), hát ezt pillantottam meg a játékos polcon kutatva, és egy hirtelen ötlettől vezérelve alkalmasnak találtam női mimika megformálásához:


(lsd. a kép felső részén, azt a barnát, igen, igen, azt!)

Aztán úgy gondoltam a következő figuránál, hogy mivel úgyis (szándékosan!) szilikon-alkatrészes, virsli-szájú lesz, alkalmas lesz a célra, meg különben is, a következő lehet, hogy már Quasimodo lett volna, ezért nem kockáztattam.
Na, meg azért sem, mert aznap készült a borostyánleveles tortám is, és időm sem lett volna több. 

Go-go girl torta


Hogy fokozzam tovább a feszültséget: NEM jöttek érte! Az ismerős ismerősének ismerőse nem válaszolt az e-mailomra, melyben kérdeztem, hogy mikor is érnek ide, az ismerős másik ismerőse pedig nem vette fel a telefont. Hiba került a gépezetbe.

Hogy mi lett a torta sorsa, és hogy jelentkeztek-e érte mégis!? 

Azt már a következő bejegyzésemben olvashatjátok, Kedves Stand-up comedy-olvasók!

19 megjegyzés:

  1. Márti, olyan jó olvasni a bejegyzéseidet - mert annyira pozitívan, sőt ironikusan kezeled a dolgokat!
    A torta tökjó, a figura is - azt hiszem nekem nem is lenne türelmem ötször próbálkozni! :D
    FB-on épp olvastam, hogy vártad a tulaj jelentkezését - hát, elég gáz, ha nem mentek érte, amúgy pedig igazán bánhatják, hogy ilyet kihagytak!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Most derült ki, hogy nem a megrendelő tehet róla, hanem az egyik közvetítő. Valahol sejtettem.
    No comment!

    VálaszTörlés
  3. M@rti! :-D
    Hát ez valami csúcs!!!!!!
    Imádtam olvasni....és ahogy görgettem lefelé az oldalt és megláttam, azt a ....mi is az? az egy ló..? :-D egyből tudtam, hogy alakítasz, és azt használtad mintának, haláli jó!!!!
    Az ET fej vitte a pálmát!!!!!
    Most végülis vitték vagy nem? Jaj kíváncsi vagyok nagyon!!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik a történet, a torta figurája pedig erősen hasonlít az én figurámra. :))) Ember készítésben én sem vagyok nagyon otthon. Mindenesetre a szilikonos virsliszájú kiírásnak tökéletesen megfelel.

    VálaszTörlés
  5. M@rtikám, nagyon jól szórakoztam a bejegyzéseden!
    Különben nem olyan rosszak a figuráid, főleg ha viszonyítom. én még ilyet se tudok.
    Várom a következő bejegyzésedet!

    VálaszTörlés
  6. Drága Márti! A torta zseniálisan gyönyörű lett. De a bejegyzésedet olvasva sírva röhögtem. E.T.-nél kezdődött, a lónál, mint modellnél totálisan kész lettem. Jól áll neked ez a Stand-up műfaj.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm, hogy tetszett mindenkinek a go-go girl-es tortámból E. T. és a ló is! :-)
    Még jó, hogy véletlenül nem azokat pakoltam fel a tortára tévedésből...bár így sem kapta meg szegény ünnepelt.
    Na, de az majd legyen a következő bejegyzésem!

    VálaszTörlés
  8. Hát bánhatja az ünnepelt, hogy kihagyta az biztos :) Vagy nem hagyta ki? Most már kíváncsi vagyok én is :))

    VálaszTörlés
  9. Gondolom Happy End lett, szóval nevethetek az irományodon. :) Nagyon jól szórakoztam az olvasása közben, bocsi. :))) A cím alapján gondolom átalakítottad másik tortává...képzeld, én is most jártam így egy tortával, mondjuk azt elvitték, jobban mondva nekem kellett feladnom egy vonatra! Utolsó pillanatban alakult így, a pénzemet állítólag utalva kapom...hm...ha nem viszik el, biztos levágtam volna az írást, meg a számokat, és felraktam volna Vaterára. :)

    VálaszTörlés
  10. Először azt hittem nagy bunkóság ezen olyan jól szórakozni és hangosan nevetni ahogy én tettem,de aztán látom,hogy többen is voltak hasonlóképpen :)
    Így már nem félek leírni,hogy marha jót nevettem az egészen :)
    Annál is inkább,hogy én is vagyok olyan elvetemült,hogy unidec-ből állok neki figurázni :S
    Bob a mester is így készült nem rég és próbálom erre fogni,hogy miért lett olyan nyomorult szerencsétlen :)
    Jó volt olvasni....MEGINT és a torta is tetszik amúgy :)
    Elkezdtem összeszedegetni a blogokat egy ajánlóba a sajátomon,Téged is feltettelek ha nem bánod :)

    VálaszTörlés
  11. M@rti, figyi mit találtam, én rendeltem is egyet magamnak, mert én is hasonlóképp állok a "szoborkészítéssel" mint te.
    http://www.hobbizas.hu/node/132
    Ez egy gipsz arcformázó különböző méretekben, de értelemszerűen marcipán/fondan fejekhez is jó.

    VálaszTörlés
  12. Hát Lányok, köszönöm, hogy nevettek rajta - mert vicces történetnek szántam, illetve az is volt, és nem hagyhattam ki. Az a jó, ha saját magunkon tudunk elsősorban nevetni! Ezt nem "kiröhögésnek" veszem!
    Akkor lesz gáz a "kinevetés", ha egyszerűen receptet közlök a hozzávalókkal, felteszem a képet, és megdicsérem magam. Na, akkor ne merjen nevetni senki!
    Természetesen ez is vicc volt! :-)

    Köszi Fanó, megtisztelő!

    Köszi Zsuzsi, megnéztem, tök jóóók, és nem is drága!

    Gabi! Ez Neked is szól!!! (Most már jobbakat csinálhatsz ezek segítségével, mint Viorica!)

    Továbbra is Zsuzsinak: nem írtál lüszter ügyben, ezért leírom ide: a Sőreginél rendeltem, úgy hogy a megjegyzésbe írtam csak azt, hogy ha van gyöngyház lüsztere, küldjön, mert nem látom sehol. Hát, küldött! :-)

    Megnyugtató (bocsi!) hogy mások is járnak így, mint én! Akár a rendelést, akár az formázást nézem. :-)

    VálaszTörlés
  13. Hát ezen a cicis E.T.-n majdnem bepisiltem! :))) Amúgy a torta tök jó lett, a figurák is egyre jobbak lesznek, hidd el. Például a teste a végére egész szép formás lett, külön jó, hogy nem felejtetted ki a köldökét. :)

    VálaszTörlés
  14. Köszi M@rti a lüszter infót..:-D :-D Akkor megpróbálom így is megközelíteni a dolgot...:-)))))

    Bocsi, azért nem írtam, mert.... őszinte leszek elfelejtettem.....de köszi az infót aranyos vagy.

    VálaszTörlés
  15. Szerintem is, szép lett! Most elrontottak mindent! mert Kolozsvár "csak" 400 km. éppen rendelni szerettem volna egy tortát :))

    VálaszTörlés
  16. Helló Pixie!
    Ha már be lehet p*s*lni a "műveimen", az is jó! Sokkal jobb, mintha meg sem nézné senki, és ugyanolyan gyorsan elfelejtené! Na, erre biztos sokan fognak emlékezni :-)

    Márti! Épp arra jártam a tortakészítés másnapján, akár vihettem is volna magammal. Szeged (Deszk: Cukorshow) onnan már nincs messze, ugye? :-)

    VálaszTörlés
  17. A tortád végűl is szép lett! Amíg eljutottál odáig hogy elkészűlt mi történt azt meg csak Te meg mi tudjuk. Eltudom képzelni mennyit nevethettél közben is, az ember sokszor ilyenkor már kínjában is nevet saját magán. Ahol az a lófej minta van ott a csajszi fejét olyan teknősbékához hasonlónak láttam. A végeredmény jó lett ez a lényeg az ünnepelt megnézheti itt a blogodon és sajnálhatja hogy nem kapta meg időben!:-))

    VálaszTörlés
  18. hát ez durva! Mármint, h nem mentek érte és még oda se szóltak, h bocs, mégse kell...
    az ET valóban bizarr volt :) de hát mindig olyan jön, amilyen még nem volt! :)

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...