2011. november 26.

Hamburger-cake

Kedves Barátosném kért a héten tőlem egy tortát barátai részére. Több témát kellett volna feldolgoznom, a Yoda-Elvis páros frigyéből született tortán, valamint még a végén egy harmadik ötlete is beugrott, de azt már nem bírtam volna beleépíteni addigi elképzeléseimbe. Számítógép-mániás a fia, és nem bánta volna, ha még az is visszaköszön valamiféle formában a baráti kör közös tortájáról. Ötlet elvetve!

Beszélgetés közben megemlítette, hogy a gyerkőc hamburgert vagy pizzát kér szülinapjára (ajándék helyett vagy mellé - már nem tudom). Ötletemet ebből merítettem: legyen akkor hamburger! Ameddig nem volt airbrush-om, minden tortát azzal csináltam volna, de amióta van, rendre elfelejtem használni. Most is így volt, tehát ne várjatok tőlem fújt tortát, illetve hamburgert - pedig de jó lett volna! Hiába, mostanában le vagyok lassulva - talán belül mélyen téli álmot alszom, és az kihat a viselkedésemre.

Hamburger cake

A készítéséről annyit, hogy a "zsemle" alját és tetejét külön-külön burkoltam. Az alsót úgy, mint egy "normál"  tortát, a tetejét pedig úgy, hogy fejreállítva visszahajtottam a szélét.


A saláta, a hagyma, a sajt, a paradicsom és az uborka színre gyúrt Unidecből vannak, a húst pedig még kakaóporral is megfestettem ecsettel.
Hamburgernek jó nagy lett volna; az átmérője 18 cm volt.


6 megjegyzés:

  1. Ez is szuper lett! Nagyon ötletes, szinte hihetetlen hogy ez sütemény vagyis torta !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz, és nagyon ötletes! Gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett, remélem tetszett az ünnepeltnek!

    VálaszTörlés
  4. Nekem így is nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Éva, Csilla, Marisz, Petra!
    Remélem én is, hogy megfelelt így, ahogy volt.
    ...bár hagymaíze nem volt...
    Nem tudom, Ti hogy vagytok ezzel, de nekem ha az agyam mást lát (jelen esetben sósat), akkor nem biztos, hogy jóízűen tudnék így édesen enni belőle.
    Brrr....csokis hamburger....
    Lehet, hogy épp ezért nem szeretem a gyümölcsös (édes) húsokat sem.

    VálaszTörlés
  6. Mekkora ötlet! :)) Nagyon jó lett, szép a kivitelezés is. :)

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...