2012. január 14.

Fekete-fehér-lila virágos torta - és dilemmák

Gondolkodtam, hogy közzétegyem-e ezt a tortát, mert elkészülése után olyan merész elképzelésem támadt, hogy benevezem egy éppen mostanában induló tortaversenyre. (A szabályok értelmében pedig addig nem jelenhet meg sehol, amíg le nem zárul a verseny).

Nem mertem! Érdekes módon minél gyakorlottabb vagyok elkészítésükben, annál inkább magasra teszem a mércét, és inamba szállt a bátorságom, hogy mégsem elég ez hozzá, amit én művelek. Vagyis javítom magamat: egy szintet biztosan elérnék, de mivel már volt "Diplomám" és "Bronzérmem" is, nem szeretnék magam alatt teljesíteni.


Aztán rájöttem, hogy a tortát ugyan lefényképeztem, de magamat a tortával nem (szintén feltétel - legalábbis tavaly így volt, idén meg még nem olvastam a részleteket) így  meg is oldódott dilemmám. 

Így most gondoltam egy még merészebbet; zsűrizzétek Ti, Kedves Olvasóim! Mondjátok el véleményeteket.

Külön szeretném, ha a hibákra hívnátok fel a figyelmemet (akár általánosságban, bármelyik tortámmal kapcsolatban) mert egy külső szemlélő többet lát, és én esetleg elfogult lehetek saját "gyerekemmel". Így hasznomra válhat minden észrevétel, és a hibák javítása után talán lesz merszem a következő (talán már számomra is elfogadható) tortámat benevezni.
Most meg is ragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a pár hónap alatt összejött 100 "like"-olómnak Facebook-oldalamon, és a blogom 95, illetve (másik - nagyon elhanyagolt "Gyurmániám" olvasóival együtt) 101 Fun-jának, hogy néha-néha vagy sűrűbben benéz hozzám.


A torta egyébként Marcsinak, egy régi kedves volt-munkatársamnak készült, akitől nem mernék véleményt kérni, mert elfogultan minden tortámat megdícsér!

Ami az eszközöket illeti: linzer- és virágkiszúrók, szívószál, hústű.

Ne kíméljetek! :-)

19 megjegyzés:

  1. Gyönyörű!!! Szerintem simán benevezhetted volna! Nálam nagyon nyerő mind a színvilág, mind a díszítés!

    VálaszTörlés
  2. Én a helyedben beneveztem volna vele!Nekem nagyon tetszik, főleg, hogy szinte "eszköztelenül" készült.

    VálaszTörlés
  3. Ez csodaszép! Nem értem, miért nem mertél vele nevezni?! A díszítése is újszerű, szóval nekem nagyon tetszik! Anna

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nagyon tetszik, ízléses, szépen elrendezett, szerintem hibamentes! :) Külön kiemelném az egyedi fantázia virágaidat, szuperek lettek! :)

    VálaszTörlés
  5. Hiába néztem, nem találtam hibát! Kár, hogy nem mertél indulni a versenyen, nagyon szép ez a torta!

    VálaszTörlés
  6. Szia Márti!
    Én ugyanúgy vagyok ezzel a versennyel mint:) én is készülök de közben egyik tortámat sem merem elküldeni. Igaz h Én nehezen tudnék magam alatt teljesíteni mert nemhogy bronzérmet de még diplomát sem kaptam tavaly hihi
    Zsűrinek is rossz lennék mert nem találok hibát a tortádon, nagyon tetszik úgy ahogy van. A színei. a virágok, az indák................szerintem elküldhetted volna:))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép! Az átmenet a színekben különösen tetszik :) Én mostanában alig készítettem tortát, annyi minden történt így a 2012-es évben (és még csak most kezdődik:)de a versenyre szeretnék nevezni. Hozzám képest pedig te jóval előrébb jársz, úgyhogy... csak rajta :)

    VálaszTörlés
  8. Wow!!! Nekem leesett az állam amikor megláttam, nem is tudtam megállni, hogy ne írjak néhány dicsérő szót!! Fantasztikus! Egyedi!Ötletes! Gyönyörű kidolgozású! -soroljam még? És a sajátos virágok, engem lenyűgöztek! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  9. Nekem is nagyon elnyerte a tetszésemet, de én az összes tortádat díjaznám! Szilvió

    VálaszTörlés
  10. Nekem nagy kedvencem a lila-fehér kombináció épp pénteken készítettem ilyen színekben egy tortát a nővéremnek. De hogy ez a fekete hogy feldobja.....szerintem nagyon szép és teljes lelki nyugalommal elküldhetted volna a versenyre.

    VálaszTörlés
  11. Gyönyörű. Finom és elegáns. Nekem nagyon tetszik, bocsi. :))))

    VálaszTörlés
  12. Ez gyönyörű,és hibátlan!Így szép,ahogy van!!!

    VálaszTörlés
  13. Hát, nagyon szépen köszönöm, olyan aranyosak vagytok... csak ezzel nem lettem előrébb... hahaha. Tehát maradok saját magam kritikusa, vagyis továbbra is szigorúan észreveszem a legkisebb apró hibámat is. Még mindig jobb, mint ha fordítva lenne: szépnek-tökéletesnek látnám, és igénytelen lenne. :-)

    VálaszTörlés
  14. Elfelejtettem írni, pedig akartam múltkor, csak nem volt időm. Szóval, ha kritikát akarsz, én egy aprócska hibát láűtok, amit tudom, hogy biztosan kiszúrnak, az pedig az alsó résznél az első képen jobb alul a szegély, nem egészen sima, pl. ilyeneket is néznek. Egyébként talán ez a tortád tetszett eddig leginkább, ezért ne várj több kritikát! :-) Nagyon szép lett. Én még nem állok sehol, nem is tudom, mit készítsek. De bevallom, egyetértek veled, hogy nem nevezted. Tényleg nagyon tetszik, nem is erről van szó, de gondolom te is belegondoltál, hogy ha tavaly olyan torták voltak, amilyenek, vajon idén mennyivel lesz keményebb a verseny. Tényleg nagy dilemma, hogy a saját határainkon belül valami szépet, érdekeset vagy megdöbbentőt alkossunk, úgy hogy szinte hibátlan legyen. Nagyon sok sikert kívánok Neked, mert tudom, hogy mikre vagy képes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Mindent megfogalmaztál, amit én még nem írtam le, csak szintén gondoltam! NAGYON erős a mezőny, NAGYON sokan jelentkeztek, és NAGYON szépet NAGYON nehéz csinálni (amivel NAGYON meg vagyok elégedve, vagy legalább annyira, hogy beküldjem).

      Jó a szemed! Azt én is láttam, le is akartam szedni, csak már nem lett volna időm másikat szöszmötölni. Túl vékonyra nyújtottam, és ez az Unidec változat (Soft) is újdonság volt számomra, de csak ezt a puhát kaptam. Nyeklik-nyaklik, nehéz vele dolgozni.

      Igen, nehéz dolog ez, mert azon kívül, hogy a zsűrinek 100%-ban meg kell felelni, magunknak ahhoz legalább 150%-ot kell elérni, és én személy szerint minél több tortát készítek, annál kevesebb lesz az önbizalmam, mert tudom, hogy milyen alkotások születnek másoknál. Látom, hogy NEM ELÉG!
      Régebben, kezdő koromban minden bevonatos tortát egyedinek, szépnek láttam, és mostanában csak csodálkozom a régi "gyönyörűségek" láttán, hogy mi tetszett benne, mert annyira igénytelen, és csúnyán is van kivitelezve. Már legalább a "szemem kinyílt" ezekre a dolgokra - ez is valami!

      Egyébként úgy vagyok vele, hogy ez a verseny egy "szintfelmérő", legalább megtudjuk, hogy hol tartunk, és nem szabad véresen komolyan venni.
      :-)

      Törlés
    2. Hát ez, hogy ha arra készül a torta bizony tényleg tökéletesnek kell lennie. :-) Az unidec softtal én is szívtam egy időben (nyáron, csak hogy még jobb legyen) :-). Megértem az érzéseidet teljesen, nagyjából azt hiszem ugyanazokon a fázisokon, mélypontokon megyünk keresztül. Nem is csoda, hiszen, nagyjából egy időben kezdtük el a blogolást. Az elején én is azt éltem meg, mint te, hogy hú, ezt tényleg én el tudtam készíteni és milyen szuper. Aztán kicsit tapasztaltabban számot vet az ember lánya, nekem épp egy hullámvölgyem van, ez lehet, hogy abból adódik, hogy nem annyira fér meg egymás mellett a torta és a csoki, ki tudja. De múltkor gondolkoztam, hogy nagyjából két olyan tortám van, ami igazán tetszik. Rólad ezt nem mondanám el, hiszen rengeteg tortát készítesz és nagyon tetszenek, de tényleg. De tudom, hogy nehéz egy olyan világban megfelelőnek érezni a munkánkat, ahol olyan tehetségek vannak, mint Kricky, Pixie és még sorolhatnám. :-)
      Viszont a lényeg úgyis az, hogy aki kapja, az nem ilyen szemmel nézi és irtózatosan örül neki! :-)
      Persze, hogy nem kell véresen komolyan venni, inkább magunk miatt, hogy legyen olyan, ami nekünk tényleg megfelel. :-)

      Törlés
  15. Szia
    újra néztem a tortádat és átgondoltam:) az amatőrségemmel. Ha mindenképpen szőrszálhasogató hibákat kell találnom azt mondom h alig észrevehetően de az első 2 képen is látszik h nem tökéletesen kerek a tortád széle. Bal oldalon ahol nincs minta. Lehet h csak a sötét hátér teszi. Rem nem sértettelek meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen! Ezek sajnos olyan hibák, amikről tudok, de vagy ilyenre sikeredik, vagy nem (bármelyik tortánál). Ugyanúgy, ahogy azt is látom, ahol töredezett v. túlságosan vékonyra nyújtott - és ezáltal rossz tartású - az anyag. Ezek mindennaposak.

      Egyébként inkább azt reméltem, hogy valaki olyant ír általánosságban, ami az összes tortámnál túlzás v. kevés, vagy rosszul alkalmazott, vagy a színek nem jók általában, vagy túldíszített, vagy kevésbé, vagy ... ááá nem is tudom már.

      Köszi!
      Mindenkinek!

      Törlés
  16. Szia Márti, nagyon finom - ugy értem izléses és szép lett a torta. Kár hogy nem nevezted be! Igazából az én versenytortám is úgy nézett ki, be sem tudom nevezni, aztan addig javitgattam a hibákat, hogy végül beküldtem.

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...