2012. január 12.

Sült baromfi (csirke, kacsa, liba, pulyka?) torta

Végre! Alig vártam már, hogy megfelelő alany akadjon a horgomra, akinek ilyen nemtortánakkinéző hús-jellegű tortát készíthetek! Unokatesóm szeret enni - nem kizárólag édességet - ezért sültcsirke formájában kapta meg a kettőt ötvözve, emígyen válva áldozatommá.

Pfújjj, csoki ízű sültcsirke :-) Az agyam nem biztos, hogy rá tudna arra állni, hogy a látvány nincs összhangban az ízzel, na de nem nekem kellett megenni, a megvalósítás meg legalább érdekes kihívás volt!
Már készítettem Hamburger(tortá)t, aminél szintén ez volt az asszociációm az ízzel-látvánnyal kapcsolatban, és most ne beszéljük a macskáról, lóról, és egyéb állatfajtákról, mert alap esetben azt sem kívánja megenni az ember. Akkor már inkább sültcsirke!


Amennyire látványos és bonyolultnak tűnő, annyira egyszerű a megvalósítása, ráadásul a fényképezőt is szereti! Olyan lett, mintha nem is én csináltam volna!
Biztosan így dolgoznak az ételfotósok is, csak ők műanyagból készítik el "modelljeiket". Ha egy igazi csirkét (mármint sülve) fotóztam volna le, nem lett volna ennyire látványos szerintem.
Egy kicsit dagi lett, ezért lehet, hogy megilletné a kacsa- vagy libasült elnevezés is akár.


A "köret" ugyan kevés ennyi "húshoz", de inkább a segédlátványt szolgálja, mivel tömény Unidecből van. (Nem biztos, hogy sok kedvem lett volna töltött piskótadarabkákat egyesével bevonni vele.)

Azért megjegyzem nagyon halkan, hogy tortázásom elején pár hét alatt elcsipegettem egy teljes kilót. Aztán utánanéztem az összetevőknek és hmmm... már nem kívánom annyira. Biztosan nem ártalmas, ha az ember csak a szülinapi tortáján lévőből eszik meg pár dekát, de azért kilószámra nem ajánlom senkinek. (Még élek!)

Sültcsirke-torta

Stílszerűen ezen a gáztepsimen tálalva kapta meg, mert hogy nézett volna ki egy fodros tortacsipke a sült alatt?!

12 megjegyzés:

  1. Tök jó lett!!! :-D
    Tetszenek ezek a csirketortafajták nagyon :-))))
    Kicsit hagy legyek gonosz...fordítva vannak a szárnyai :-)))))))))
    De ez csak építő kritika, tudod, hogy tetszik a kreativitásod! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Annyira jól néz ki hogy mikor megláttam először azt hittem műanyagcsirke! Még jó hogy oda írtad hogy eredeti gáztepsi mert azt hittem azt is te csináltad!

    VálaszTörlés
  3. Baromfi jó! :DDD
    Először a kis képen még néztem is, hogy vajon miért ilyen színű ez a sült csirke, de aztán láttam, hogy torta. Szuper lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Igen-igen eltaláltad, nagyon guszta, gratula!! :)) És nem duci, a töltött csirkék ilyenek, és ez biza meg van töltve nem? :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Lányok-Asszonyok! (Bár nem általánosítok, mert épp a minap derült ki, hogy egy először "Névtelen" kommentelőm épp fiú!

    Zsuzsi: igen, ez nekem nem kis fejtörést okozott, hogy hogyan-merre. Aztán így találtam kedvező állásúnak, így jobban mutatott :-)
    Ráadásul még a szárnya legvége nincs is ott rajta.
    A ráadások-ráadása: először megcsináltam külön Unidecből a "kezeit", aztán mire lefújtam a teljes csirkét, akkor láttam meg, hogy a szárnyak külön ott figyelnek a konyhapulton. Hát, ismersz... nem is én lennék. Még jó, hogy utána eltaláltam a színét, mert a festéket is külön kellett kikeverni hozzá.

    Éva! Milyen jó ötlet a gáztepsi-torta!!! Legközelebb az is ehető lesz! Köszi!

    VálaszTörlés
  6. Én amondó vagyok, ez kacsa. :-) Nagyon klassz lett minden részlet, szupi vagy! Végülis a blogod születése óta tudjuk, hogy a torta az egy állatfajta. :-)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta, teljesen olyan mint az igazi! Nagyon ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  8. Ez tetszik eddig a legjobban,de várom a holnapi meglepetést!Közben jönnek az igények,Boti Trabant-Kia Picantót szeretne,Levinek 40.-re szalonnát gondoltam.Na,jöhetnek az ötletek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, azért örültem, hogy a Balázs-gyerek mégsem Transformers-tortát kért!

      Törlés
  9. Hát ez a csokis csirke csúúúúúcs.Nekem nagyon tetszik,és nem csodálom,hogy alig vártad.Megérte :)))) !

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...