2012. február 18.

Türkiz-narancs cupcake

Ez a nap a már jól bevált, és többször elkészített (valamint elmaradott publikálású) édességeké. Semmi rizikó, csak a sütik frissek, a színük új, (mert a régit is lehet/kell turbózni) és a róluk készült kép:

Türkiz-narancs cupcake




Idekattintva már összegyűjtöttem "Őket", de a tészta receptje a következő (mindent összekeverünk, és kész!)

Hozzávalók:
  • 1 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj vagy zsír
  • 1/4 liter tej
  • 4 dkg kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 sütőpor


 A krém receptje pedig itt is megtalálható.

1 cs. vaníliás pudingport, 1 tojássárgáját 3 dl tejben felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk 10 dkg margarin (én szigorúan vaj) és 10 dkg porcukor keverékét, és robotgéppel jól felhabosítjuk, hogy könnyű krémet kapjunk. Nagyon finom krém lesz belőle, ezt használom sokszor tortáknál is, akár más ízesítésben is.

5 megjegyzés:

  1. Hehhe, ez a tészta ugyanaz, mint amit anyukám szokott sütni négerkockának. :)) Csak én nem bírom a tojáshabot a négeren, viszont a baracklekvárt, vagy/és pudingos-krémet annál inkább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú, de rég csináltam azt is!!! Jó ötlet!
      Ez egyébként "Horváth Ilona: Kakaós lepény"-e, de sokat használom.

      Törlés
    2. És tényleg! :D Anyu abból sütött mindig! :))

      Törlés
  2. Micsoda vagány színek :) Nagyon tetszenek hogy ilyen élénkek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, így sokkal jobb kedvvel fogyasztjuk, mintha "normál" színe lenne; ez olyan "bulis" (v. muris?)

      Törlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...